Palinka

Pomysły na poprawę smaku bimbru, przepisy smakowe, domowe sposoby na wyrób markowych wódek...

Autor tematu
użytkownik usunięty

Post autor: użytkownik usunięty »

Challenge accepted!Mam dostęp do Jabłek Grójeckich myślę,że doświadczeni sadownicy coś doradzą odnośnie odpowiedniej odmiany.Wiśni,Węgierek,Winogron,Agrestu,Czerwonej porzeczki i czarnej też będę miał jak przetestować na 10l -20l zacieru dla testowania uzbieram sam w sadzie.Zakładam dzienniczek i zaczynamy badania jak tylko owoce dojrzeja.
promocja
Awatar użytkownika

lesgo58
5000
Posty: 5230
Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
Podziękował: 1292 razy
Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Palinka

Post autor: lesgo58 »

Witamy wśród pozytywnie zakręconych... :crazy: :D :respect:
Ostrzegam - to wciąga gorzej niż alkoholizm. :lol:
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

Autor tematu
użytkownik usunięty
Re: Palinka

Post autor: użytkownik usunięty »

Stwierdzam ze do tej pory najlepiej wyszły winogrona ortodoxy! Jakaś stara wiejska odmiana i zacier ok 80L stał z owocami dobre 8mc zanim poszedl na rurki. Drożdże PDMy. Niedługo zabawa na półkach sie zacznie. Czasy wspomnianej kolby szybko sie skończyły
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy smakowe”