Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
No proszę. Teraz mogę być 'dumny' gdy mistrza uczy uczeń! Świadczy to o tym, jest tu wielu dobrych uczniów Nie przesadzaj z tytułami bo wpadnę w tą dumę i przestanę się uczyć.
Zrobię dokładnie tak jak mówisz. Dam suszone śliwki i je mam gotowe. Myślę, że dąb można zawsze dodać jak będzie go mało... Dużo tego nie mam ~2L, a śliwki raczej nigdy nie zaszkodzą.
Dzięki
J
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
Ja również ostatnio przed świętami robiłem porządki w spiżarni i jak się okazało jestem w posiadaniu znacznej ilości kompotów truskawkowych, wiśniowych których termin już dawno minął...Koledzy podpowiedzcie jak najlepiej to wykorzystać? Myślałem nad tym aby do gąsiorka 25l wlać 2 słoiki kompotu, 4kg cukru, 16-18l wody i jakiś grzybków. Jak myślicie, i co Wy byście z tym zrobili? PS: Czy kompociki z białym nalotem też się nadają?
______________________________________________________________________ Wódka TWÓJ wróg.....Więc lej GO w mordę! ; ) Piszę Poprawnie Po POLSKU!!!
Witam. Kolego bloniak91 skoro piszesz ,że masz dużo kompotów to nie dodawaj już cukru , zrób nastaw z samych kompotów, tylko rozrzedź je odpowiednio. Ja dwukrotnie robiłem nastawy z samych kompotów , i niektóre były tak zwarte jak mocna galareta i wcale nie dodawałem cukru.A jeśli chodzi o " grzybki" to kup te od BABUNI , nie kombinuj bo może Ci się nie opłacić jeśli nic nie wyjdzie , a te drożdże jeszcze mnie nigdy nie zawiodły. Powodzenia w walce z przetworami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości