Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Sezon owocowy się rozpoczął na dobre a ja nie mam towaru na nalewki.
Zacier pracuje a tu maliny, porzeczki, jagody,truskawki itd. już są dojrzałe. Chciałem zrobić z nich nalewki ale za psotą muszę jeszcze poczekać ok 2 tygodni.
Chciałem zakupić owoce i : 1. Zamrozić. 2. Zrobić konfitury.
A następnie na nalewki.
Co o tym sądzicie? Czy z konfitur wyjdzie dobra nalewka ? Czy może lepiej zamrozić - naturalny sok niegotowany, ale mrożony?
Kol. B14 ma rację sok z owocami możesz zchłodzić aby nie fermentował. Na nalewki używaj wyłącznie owoców świeżych lub suszonych możesz użyć mrożonych jak równiez ich kombinacji, konfitur nie używaj .
Najlepsze są świeże, ale mrożone również są bardzo dobre. Jeżeli teraz nie dysponujesz psotą to musisz te owoce przetrzymać. Gdzieś czytałem, że im niższa temperatura przechowywania tym lepiej. Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości