Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Czyli uważasz, że jak założę dwie grzałki 1,5kw i 2kw to i tak musi być regulator...
Niekoniecznie, musisz zrobić próbę. Jeden z instrumentów napędzam grzałką, która może grzać na 800, 1200 i 2000 W Nie używam przy niej regulatora. Gar 50L rozpędza się przy 2000W. Kolumna zwilża się przy 800W a odbiór (ok. 1,2L/h) znów przy 2000W. 1200W używam przy zwykłej destylacji, bo inaczej chłodnica nie wyrabia
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Dzięki Calyks. Wydawało mi się, że przy takiej średnicy 70cm wewnątrz 1,5kw może być za mało. Czasem człowiek się myli niekoniecznie na swoją niekorzyść. Czy długość spirali 2mb to nie za mało?
______________________________________________________________________ Niech Moc bedzie z Wami!
Układ dwóch grzałek (1500 + 2000 W) powinien się sprawdzić. Jedna 1500 da radę ale wydajność będzie duuuużo mniejsza. Przy średnicy rury fi 70 to i 3500 W do odbioru powinno być OK. Musisz jednak przećwiczyć w jakim układzie grzałek najlepiej się psoci. Masz aż trzy możliwości. Gdybyś trafił na wyjątkową stromiznę w ustawianiu mocy grzania, to zawsze jest opcja dokupienia regulatora, choć wg mnie w takiej konfiguracji nie będzie potrzebny.
Spirala 2 m w chłodnicy spokojnie da radę schłodzić cenny opar Przeciętnie odbiór przy rektyfikacji jest ok 1L/h.
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
...Na początek wsadzę tylko jedną i razem z maszynką przetestuję...
Jedna grzałka daje Ci tylko jedną możliwość. Sterowanie instrumentu wodą. W takim przypadku może być "sztuczką" moment zwilżania kolumny i stabilizowanie jej. Poza tym przy fi70 rury będziesz psoooooocił w żółwim tempie. W układach z jedną grzałka regulator prądu jest właściwie niezbędny. Montuj dwie grzałki od razu. Jak przeczytasz temat: cm-lm-vm-trzy-gracje-a-kazda-piekna-t2945.html będziesz wiedział dlaczego używać kilku grzałek lub regulatora prądu przy jednej. Zwróć uwagą na "instrukcję obsługi" systemu.
Pozdr. Calyx
Dzięki! Ja jednak myślałem o dodaniu grzałki razem z maszynką, tak dla próby. Ale jeżeli uważasz, że to bez sensu to nawet nie będę próbował. Mam dwie grzałeczki po 1500W, to do dzieła. Pozdrawiam!
______________________________________________________________________ Niech Moc bedzie z Wami!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości