Teraz jest piątek, 25 maja 2012, 08:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Opowieść ku przestrodze
PostPostNapisane: niedziela, 10 kwi 2011, 11:34 
Tematy: 31
zaloguj się aby zobaczyć avatar
Chciałbym się podzielić przygodą z zeszłego roku. Wiec destylowałem sobie kociołkiem zacier z cukru trzcinowego, wszystko szło bardzo dobrze. Woda na wylocie z chłodnicy letnia chłodzenie wyregulowane wiec poszedłem zjeść obiad. W międzyczasie moja dziewczyna poszła pod prysznic. Ponieważ ciśnienie wody w Irlandii jest bardzo niskie ilość wody przepływającej przez chłodnice zmalała co doprowadziło do wzrostu temperatury w chłodnicy. Na szczęście pomieszczenie było bardzo dobrze wentylowane. Gdy zjadłem obiad i wróciłem sprawdzić co się dzieje wpadłem w panikę gdyż wężyk łączący kocioł z chłodnicą po prostu bezwładnie latał po pomieszczeniu buchając parami na lewo i prawo wydając odgłos typowy dla szybko uchodzącego gazu pod ciśnieniem. Tak wiec koledzy i koleżanki w naszym hobby wydarzyć się może wiele i na pewno nie da się wszystkiego przewidzieć. Na szczęście wyłączenie gazu szybko zakończyło dramat. Dla mnie była to ważna lekcja mam nadzieję że i wam się przyda. Pozdrawiam

Tytuł: Re: Opowieść ku przestrodze
PostPostNapisane: niedziela, 10 kwi 2011, 12:07 
Tematy: 51
zaloguj się aby zobaczyć avatar
No to jest jedyna rada. Psotnik powinien zyć w celibacie. Inaczej tyłek blady...

Lux Lunae luceat nos!
Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1