Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tytuł: Operowanie kolumną - problemy początkujących.
Napisane: środa, 2 lut 2011, 21:59
Witam czy wypełnienie do 1-2palca zmywakami to dobra opcja ,będzie to w czymś przeszkadzało ? Dodam zdjęcie jak podłączyłem zimne palce , i proszę o doradę czy dobrze to zrobiłem :
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Oddziel obieg wody "palcowy" od chłodnicy. Zimna woda na dolny palec, wylot ciepłej na górze. Zamknij zawór "powrotu" i otwórz "odbiór", nie używaj dwóch refluxów jednocześnie.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Zygmunt, czyli mam rozumieć że lepiej korzystać z refluxu ZP , tak ? A reflux zewnętrzny zamknąć na stałe ? Na galerii innych użytkowników widzę że niektórzy mają ZP podłączone do chłodnicy.
Niektórzy maja też kolumny z odstojnikiem To nie jest wyznacznik... Poszukaj na forum postów kol. Bogdana, dość wnikliwie opisywał dlaczego nie można stosować dwóch systemów na raz- w skrócie: brak stabilizacji i niskie osiągi. Wszystko jest na forum, poczytaj- nie ma sensu nty raz pisać tego samego.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Wypełnienie między palcami na pewno nie przeszkadza.
Chyba nie znajdziesz na forum odpowiedzi, z wyjasnieniem, na pytanie: czy lepiej chłodzić palce od dołu do góry, czy odwrotnie ? Ja szukałem i nie znalazłem. Pozostają próby, albo zaufać (uf, uf !) autorytetom.
Cytuj:
Weszło mi 20 zmywaków na długość 90cm.Czy to dużo ? Wpychając je ubijałem je lekko.
Ja zmieściłem 12 do butelki po winie.
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Witam!!! Jak w swojej kolumience zastosowałem się do rad kolegów z forum i włożyłem pocięte zmywaki między ZP to % podskoczyły o 4 oczka w góre polecam!!!
Mam wypełnienia 100cm ale paluchy szeroko rozstawione, zobacz tutaj: post26453.html#p26453 Zastosowałem się do rady Kucyka i pociełem zmywaki na wiórki i to wypełnienie daje u mnie dużo lepszy efekt i łatwiej jest je wsypać między palce
Powiem Ci, że trochę pociąłem zmywaki i do 2 palca upchnąłem. Przepuszczę jednego kega i zobaczę jak pójdzie , jak coś słabo to dopełnię między palcami. Na razie puszczę na zimnych palcach a na refluksie zewnętrznym zamkniętym. Bo raz puszczałem to mi skakało raz 80pare raz 91...
Ostatnio edytowano czwartek, 3 lut 2011, 14:46 przez radius, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości