Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Masz racje, że gdybym działał w przemyśle i walczył o każdy grosz to było by to bardzo ważne, a narazie to mam to tak podłączone bo wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem (choć naukowo nie potrafię tego udowodnić braki w wykształceniu) . Przy jakiejś przeróbce głowicy może pokuszę się o zamontowanie czujników na wejściu i wyjściu z chłodnicy, choć to można regulować prędkością przepływu. Dlatego nie jest to takie ważne moim zdaniem jak przy palcach Ostatnio mierzyłem temp.na odbiorze i była 65*C po jakiejś chwili, wiec zgodnie z teorią książkową.
radius napisał(a):
@Brzydal, w swoim poście napisałeś:
Cytuj:
w chłodnicach Liebiga też jest zasilana w zimną wodę od dołu.
A więc w przeciwprądzie do kierunku przepływu par alkoholu
To jak nazwać zasilanie chłodnicy z mojej fotki
______________________________________________________________________ "Jeżeli w ogóle warto coś robić, to warto to robić dobrze" - Albert Einstein
U mnie, przy odbiorze destylatu 2.8 l. na godz. temperatura wody powrotnej (zużytej) wynosi ok. 47st.C prędkość przepływy wody w skraplaczu ok. 35 litrów na godzinę.
Witam,, No więc została przeprowadzona wielka dyskusja na temat zupełnie nie związany z tytułem wątku. Chyba ,że coś ominąłem. Wypowiedziały sie "tuzy" portalu,ale w dalszym ciągu nie wiadomo czy pomysł @sverige2 ma rację bytu, czy to tylko bujanie w obłokach?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości