Wstaw jeszcze 9, a chłodnica nie będzie potrzebna. Przykład na forum. W dwunastym już nie ma alkoholu. Albo godny 150 litrowego gara deflegmator. Syfy wracają do kotła, a czyste pary na zimny wężyk (chłodnicę).
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Widzę że większość uparła się na kolumny do destylacji, nie jest to zła metoda,(mała bomba w domu przy niewłaściwym użytkowaniu) sam ją stosuje ale do destylacji tego co uzyskam metodą klasyczna. Potrzebuje informacji na temat wielkość odstojników...
Nie wiem co Kolegę tak zirytowało, że pisze takie bzdury o kolumnach jako "małych bombach w domu". Prawidłowo zbudowana kolumna - a forum jest między innymi po to, żeby się tego dowiedzieć - nawet przy, jak to kolega określił "niewłaściwym użytkowaniu", nigdy nie zamieni się w żadną bombę, co najwyżej będzie pluć na lewo i prawo destylatem. Proponuję spokojną lekturę forum, a później ewentualną dyskusję.
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Teraz już wszystko wiem... no może prawie wszystko
Jeśli Adamie koniecznie potrzeba Ci odstojnika montuj go. Nie mam nic przeciwko. Drugi i trzeci to przesada. Jak widziałeś u kolegi zbierzesz tam alkohol, a ten ma przecież kapać z chłodnicy. Nie namawiam Cię na kolumnę, ale radzę zamontowanie deflegmatora. To Twoja suwerenna decyzja. Prawidłowo, zgodnie ze sztuką choć bardzo niechlujnie podłączył to kolega michu1978-moj-sprzet-t2800.html . Zerknij proszę i przemyśl czemu mimo braku odstojników otrzymał same pozytywne opinie o konfiguracji (nie wykonaniu) sprzętu. To zadziała też u Ciebie.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości