Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Zakupiłem dzisiaj pewien produkt o nazwie "FOSOL". Chcę się poradzić czy nadaje się on do czyszczenia miedzianego kondensora z głowicy NS. O to co jest napisane na etykiecie:
FOSOL ODRDZEWIACZ- ODTŁUSZCZACZ DO STALI I ŻELIWA Sposób Użycia: Zardzewiały przedmiot zanurzyć w Fosolu na 2- 10 minut w naczyniu szklanym lub posmarować pędzlem. Po zlikwidowaniu rdzy zmyć wodą i wysuszyć. W przypadku grubego nalotu rdzy przedmiot wstępnie oczyścić. W razie wystąpienia osadu, preparat ogrzać w ciepłej wodzie. UWAGA! Preparat zawiera do 35% kwasu fosforowego. Powoduje oparzenia. No i jakieś bzdety o poparzeniach, żeby etykietę lekarzowi pokazać Widziałem na forum że ktoś tam o fosolu też pisał, ale było tam wspomniane przez Kucyka, że zawiera on HCL, a mój produkt solnego nie zawiera, dlatego piszę
I jeszcze jedno pytanie, czy mogę tego preparatu użyć do oczyszczenia kolumny przed 1 użyciem? Pozdrawiam bloniak91
______________________________________________________________________ Wódka TWÓJ wróg.....Więc lej GO w mordę! ; ) Piszę Poprawnie Po POLSKU!!!
Kucyk babola przywalił z tym HCl... Zmyliła mnie nazwa jakoby miał się składać z dwóch kwasów FOsforowego i SOLnego (i tak przez lata myślałem, używając go m.in. do lutowania), ale dziś sprawdziłem w , że jest to niemalże sam kwas fosforowy. Sorki za wprowadzenie w błąd...
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Bardzo jestem ciekawy co z tego wyniknie, czy ktoś z "chemików" nam pomoże Mam jeszcze oddzielny kawałek rurki miedzianej więc może na niej wykonam test. I tak się zastanawiam też, że jakby fosol przeszedł test, to czy nie za bardzo on by wytrawiał tą miedź...Wiadomo po jakimś czasie nie będzie co do czyszczenia Więc jeśli żywotność mojej chłodniczki ma być za mała to wole męczyć się z kwaskiem cytrynowym, octem ....
Abstrahując od tematu, to dzisiaj zawiozłem rury, zawory, kegi do spawacza. Krzykną mi za wszystko 200zł myślę, że można taniej no ale...innego fachowca od kwasiaka w okolicy nie znalazłem. Mam nadzieję, że może przy odbiorze trochę spuści, obiecam mu flaszeczkę, znaczy się duużą flachę i może da się ubłagać hehe. Za dwa tygodnie do obioru Czyli 1 sierpnia startuję
______________________________________________________________________ Wódka TWÓJ wróg.....Więc lej GO w mordę! ; ) Piszę Poprawnie Po POLSKU!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości