Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Jeden z doświadczonych destylerów powiedział mi kiedyś, że to PRZEGRZEWANIE gęstwy daje drożdżowy zapaszek. W płaszczu wodnym/olejowym(kontrolowanym) gdzie temperatura jest niska, nic się nie przypala.
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Półka Sveda IV - na 32 butelki wina Drewniana, bukowa półka na wino lub inne alkohole. Doskonała do prezentacji własnych wyrobów.
Cena: 539,00 zł
Promocja: 499,00 zł
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Co rozumiesz pod przegrzewanie? Gęstwa zachowuje sie jak normalny nastaw, aktualna temperatura wrzenia zależy tylko od stężenia alkoholu i rośnie od około 78miu do 100C. Nie da się jej podgrzać do np. 120C (przy aparaturze ciągle otwartej).
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Wsad traktowany jako całość tak. Natomiast miejscowy-punktowy wzrost temperatury powoduje przegrzania, w konsekwencji przypalenia. Gęstość mocy stosowanych grzałek jest na tyle duża, że temperatura ich powierzchni wynosi kilkaset stopni (przy pracy w powietrzu). Producenci grzałek dla gęstych mediów zalecają gęstość mocy na poziomie 3,5 do 1,2 W/cm2. Kolega, na którego się powołałem, destyluje nastaw, bez filtrowania i klarowania, w płaszczu olejowym. Dopiero przy drugim przebiegu oddziela frakcje. Jak mnie zapewnił posmaków drożdżowych nie wyczuwa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości