Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Witam, mam problem chciałbym zrobić zacier z czarnego bzu, ale nigdzie nie mogę znaleść przepisu. Powiedzmy na 4 kilo owocu. Proszę o szybkie odpowiedzi.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 26 wrz 2011, 19:17 przez Agneskate, łącznie edytowano 2 razy
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
4kg owocu 2kg cukru i 6l wody. Pamiętaj, że owoce trzeba poddać terapii termicznej o czym była już tu mowa. Osobiście dał bym więcej wody i cukru. Z tego przepisu dostaniesz wino 11% wiec na bajamusach możesz dociągnąć do 15-17% przy większej ilości cukru, plus dodałbym więcej wody w zależności od wielkości baniaka.
Daj znać jak smakuje
______________________________________________________________________ Kto pije - nie błądzi
Przepisu nie podam, bo nie znam.... Ale również jestem ciekaw smaku takowego trunku! Bo soczek babciny na zimowe przeziębienia do herbaty itp to smaczek ma zacny i działanie również ma wyśmienite. Z niecierpliwością oczekuję na info
z % pozdrowieniem robjach
______________________________________________________________________ z % pzdr --=:| robjach | :=-- ... my tu gadu gadu a psota się grzeje ....
Właśnie wróciłem z piwnicy i znalazłem dwa słoiczki soku BABCIOWEGO HA!!:klaszcze: Co prawda bzowego bimberku nie mam ale popełnię mieszaneczkę czystej psoty z sokiem. O efektach smakowych poinformuję później
______________________________________________________________________ z % pzdr --=:| robjach | :=-- ... my tu gadu gadu a psota się grzeje ....
Witam Jestem tu nowy i na razie zwiedzam. Kiedyś eksperymentowałem z winami i zrobiłem z czarnego bzu. Nie byłem z niego zadowolony, bo po wypiciu kieliszka długo "siedziało na żołądku" nie wiem jak to opisać, ale było nieprzyjemne. Postanowiłem go przepędzić. Wtedy używałem garnka i dwóch miednic. Efekt był rewelacyjny. Teraz od niedawna mam zrobionego Abratka i nie mogę się doczekać jesieni aby wrócić do tematu. pozdr. Atlantyda
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości