Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Chwilkę to trwało ale już jestem. Zrobiłem z tym miodem tak jak pisałem, puściłem przez rurki jeden baniaczek do którego wchodzi 18l nastawu. i z tego wyszło strasznie kiepsko ale nie ma się co dziwić jak Blg byl 12.I jak dunder ostygł to miał wtedy 16 zawartości cukru wiec dolałem go do reszty nie przerabianego i uzupełniłem wodą jakieś 3 litry czystej wody ciepłej. Drożdże zaczęły pracować po kilku godzinach i zasuwały pięknie przez trzy dni. Potem jeszcze przez 2 dni tak spokojniej i ustało bulkać.Cukromierz wskazał -3 więc puściłem całość i wyszło pięknie. Jak zwykle z 10kg cukru (dodam że z Ukrainy jest lepszy) wychodzi /14/15lub16 butelek psoty 50% to tutaj wyszło 22 wiec chyba wszystko ps. już jest tylko 19 POZDRAWIAM
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości