Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Mam pewien problem z moim nastawem. Mianowicie chodzi mi o to, że nastaw przestał prawie pracować, sprawdziłem winomierzem zawartość cukru i okazało się tyle samo co ma woda. Czy jak kupię grzałkę akwariową to uratuję zacier?
Hola, ten nastaw można "uratować" grzałką, ale nie akwariową, a taką 1-2 kW . Skoro nie ma cukru, to koniec fermentacji i na rury!
______________________________________________________________________ "Nigdy nie polemizuj z idiotą. On najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona siłą własnych argumentów."
Jest lekki posmak jabłek i czuć lekko drożdże. Pójdę za radą i dam wszystko na rury. Zobaczę co z tego będzie.Dodam że przez parę dni pracowało zaciekle ale nie sprawdzałem zawartości cukru więc stąd te wątpliwości.
Jeżeli w nastawie nie ma cukru (a był dodany - był w momencie startu), to znaczy że został już "przekształcony" na alkohol. W związku z tym normalną koleją rzeczy jest fakt, że nastaw nie pracuje!
Mogę zatem doradzić to samo, co kolega Maciej_K - "zacznij produkcję"!
Pozdrawiam.
______________________________________________________________________ doctis omnia casta
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości