Nastaw się zatrzymał

Ocena stopnia przefermentowania zacieru. Balling, Brix, areometry itp.
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5374
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 664 razy
Kontakt:

Post autor: Zygmunt »

Wytwarzają więcej octanu etylu
Jak to mierzyłeś?
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"

we125
400
Posty: 410
Rejestracja: niedziela, 15 sie 2010, 12:50
Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Re: Nastaw się zatrzymał

Post autor: we125 »

Nie jestem fachowcem więc może coś źle napisałem.
Jak to mierzyłeś?
Po prostu na smak. Jednak było to pół roku temu i destylacja na post stilu. Na kolumnie nie miałem okazji wypróbować tych drożdży.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Czy zacier/nastaw jest już gotowy?”