Podając dokładnie takie proporcje składników na nastaw, jakie radziliśmy stosować w postach wyżej, piszesz,że nie wiesz czy warto się tego trzymać To albo troszku źle od początku temat czytałeś, Albo nie skumałeś o co kaman.Czy ja wiem czy trzeba tak kurczowo trzymać się proporcji? Ja robię nastawy 52L w których jest-jeśli cukier to jest go 16kg, a jeśli to glukoza (najczęściej) to jest jej 18 kg.
Kolega który założył ten temat prawdopodobnie przesłodził nastaw i drożdże mu padły. Wszyscy stwierdzili to samo, że za dużo cukru w tak małym nastawie. Więc trochę wprowadzasz zamęt, pisząc taki tekst. Bo proporcje które stosujesz są jak najbardziej słuszne w odróżnieniu od kolegi, który deczko przesłodził. Czyż nie tak
Tylko proszę nie odbierz tego jak atak, stwierdzam tylko, że to zdanie ma się nijak do wcześniejszych wypowiedzi.
Pozdrawiam.