Witam. Wiele dobrego słyszałem o winach kwiatowych. Zastanawia mnie czy robił ktoś nalewke z kwiatów? Ponoć z kwiatu dzikiej róży jest interesująca, ciekawe co wyszło by np. z akacji. Akurat kwitnie u mnie kilka drzewek, jak myślicie, warto próbować? Czekam na ciekawe opinie, może ktoś miał do czynienia z takim trunkiem.
Witam. Ja w tym roku próbuje sił z nalewkami kwiatowymi. Trzy tygodnie do tyłu zalałem mniszka a przed wczoraj kwiat czarnego bzu. Po smaku mniszka wnioskuje ze warto eksperymentować;-)
______________________________________________________________________ Gdybyśmy robili to co inni uważają za możliwe ludzie nadal mieszkaliby w jaskiniach.
Koledzy. Mniszek i czarny bez to znane materiały tak na nalewki jak i na wina. Akacja to piękne drzewo. Pamiętam w latach 'chłopca' jadaliśmy kwiat akacji - nie jestem pewien co działo się później bo w tych młodzieńczych latach to miałem tylko jedno w głowie - coś po dotykać i takie tam inne skłonności...
Warto sprawdzić...
Kto wie może kolega 'eskaer' wydał wyzwanie takim preparatom jak: mielony róg nosorożca czy mielony korzeń żeńszenia?
Zdecydowanie odradzam kombinowania z nalewkami na ostrygach bo o ile aromat można wyciągnąć, wrażeń dotykowych taka nalewka nie odda.
J
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
Witam. Ja w tym roku próbuje sił z nalewkami kwiatowymi. Trzy tygodnie do tyłu zalałem mniszka a przed wczoraj kwiat czarnego bzu. Po smaku mniszka wnioskuje ze warto eksperymentować;-)
Nie wiem jak wychodzi z kwiatu czarnego bzu, ale z owoców jest wyśmienity cydr. Trochę u nas niedoceniony, wszystkim cydr kojarzy się wyłącznie z jabłkowym.
Tak więc nalewka powinna wyjść przednia.
Pozdrawiam
Jan Okowita
______________________________________________________________________ Drożdże najlepszym przyjacielem człowieka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości