Nalewka z orzechów włoskich w stylu Soplicy

Pomysły na poprawę smaku bimbru, przepisy smakowe, domowe sposoby na wyrób markowych wódek...

golec269
450
Posty: 492
Rejestracja: niedziela, 4 maja 2014, 08:37
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowanie: 56 razy

Post autor: golec269 »

Oj potwierdzam,w tym roku robiłem pierwszy raz i jestem zachwycony. Czy Nocino jest dość gęste,lekko ciągnące czy mi źle wyszło?
koncentraty wina

ziemba12345
500
Posty: 513
Rejestracja: czwartek, 5 wrz 2013, 05:52
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Zimne piwo
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 31 razy
Re: Nalewka z orzechów włoskich w stylu Soplicy

Post autor: ziemba12345 »

Na żołądek to bardziej nalewka na zielonych skórkach z orzechów włoskich. Mi ogólnie jak mam ww problemy pomaga właśnie 50ml mocnego alkoholu.

Zosiaa
10
Posty: 17
Rejestracja: piątek, 23 paź 2015, 15:38
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Kontakt:
Re: Nalewka z orzechów włoskich w stylu Soplicy

Post autor: Zosiaa »

radius pisze: Oj, to chyba nigdy nie piłaś dobrego Nocino ;)
Jejku, nie piłam! Naprawdę... w takim razie, czy mógłbyś się podzielić sprawdzonym przepisem? :) I wrażeniami smakowymi? Jeśli istnieje jakaś dobra wersja orzechówki, to jestem ją w stanie wypróbować :)
http://www.rynek-rolny.pl/artykul/zurawina-przedstawiamy-lecznicze-nalewki-wzmacniajace-odpornosc.html - żurawina jest najlepsza!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy smakowe”