Nalewka z arbuza.
-
- Posty: 92
- Rejestracja: czwartek, 26 lip 2012, 21:26
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Wino
- Status Alkoholowy: Bimbrownik
- Lokalizacja: Kraśnik
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
-
- Posty: 1311
- Rejestracja: poniedziałek, 18 lis 2013, 11:10
- Krótko o sobie: hymm?? lubię wszystko co samemu zrobię.
Wkładam w to dużo serducha.
Staram się korzystać z życia pełnymi garściami i co chwilę
znajduję nowe hobby, zostają tylko te,
które sprawiają mi radochę. - Ulubiony Alkohol: wódki smakowe, wino wytrawne
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: poznań
- Podziękował: 157 razy
- Otrzymał podziękowanie: 198 razy
Re: Nalewka z arbuza.
Ponoć arbuza się sprytem nastrzykuje czy jak kto woli wstrzykuje się spirytus do arbuza zostawia na 2 tygodnie i wpiernicza łyżką. Nigdy nie próbowałem bo nie lubię arbuzów ale brzmi ciekawie
Edit:
Arbuz do ciemnego i proponuje nabyć gdzieś w ciepłych krajach nie w biedronce
Edit:
Arbuz do ciemnego i proponuje nabyć gdzieś w ciepłych krajach nie w biedronce
Jak mogę to pomogę, ale zaznaczam byle czego nie piję.
-
- Posty: 96
- Rejestracja: wtorek, 17 lut 2015, 15:51
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Piwo
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Lokalizacja: Ustrzyki Dolne
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Re: Nalewka z arbuza.
Ja o nalewce gdzieś słyszałem, ale przepisu nie znam. Za to próbowałem arbuza naszpikowanego spirytusem i smakuje na prawdę super. Tylko nie wiem ile spirytusu do niego trzeba wstrzyknąć. Ramzol jak byś spróbował to na pewno by ci posmakował, ja też za arbuzami nie przepadam, ale ten był ok.
-
- Posty: 2680
- Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
- Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
- Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
- Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
- Lokalizacja: PL
- Podziękował: 307 razy
- Otrzymał podziękowanie: 432 razy
- Kontakt:
Re: Nalewka z arbuza.
Dam przepis:
Arbuza rozcinamy, zjadamy część ze środka - można wypluwać pestki na sąsiadów biesiady. Potem wlewamy wino typu Sangria do tej połówki i podajemy na stół ze słomkami. Każdy pije ile chce. Przepis z 1984 roku z akademików AGH.
Arbuza rozcinamy, zjadamy część ze środka - można wypluwać pestki na sąsiadów biesiady. Potem wlewamy wino typu Sangria do tej połówki i podajemy na stół ze słomkami. Każdy pije ile chce. Przepis z 1984 roku z akademików AGH.
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
-
- Posty: 887
- Rejestracja: środa, 19 wrz 2012, 00:23
- Krótko o sobie: Psotnik, dłubacz i leń patentowany.
- Status Alkoholowy: Destylator
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 97 razy
- Otrzymał podziękowanie: 171 razy
Re: Nalewka z arbuza.
Z Agą użyliśmy kiedyś do "pijanego arbuza" rakiji gronowej.
Modyfikacja przepisu w stosunku do tych wyżej polegała na tym że wnętrze niedużego arbuza zostało wykrojone i pocięte w kostkę. Można też użyć takiej specjalnej łyżeczki do wykrawania kulek. Na połówkę arbuziaka 1/3 butelki 0,7 trunku, do lodówki aż się schłodzi solidnie a potem.. To już tylko w głowie szumi.
Modyfikacja przepisu w stosunku do tych wyżej polegała na tym że wnętrze niedużego arbuza zostało wykrojone i pocięte w kostkę. Można też użyć takiej specjalnej łyżeczki do wykrawania kulek. Na połówkę arbuziaka 1/3 butelki 0,7 trunku, do lodówki aż się schłodzi solidnie a potem.. To już tylko w głowie szumi.
-
- Posty: 84
- Rejestracja: niedziela, 30 mar 2014, 14:47
- Krótko o sobie: ,,Nie ma złej whisky, tylko niektóre są lepsze od innych''
- Ulubiony Alkohol: Whisky
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Re: Nalewka z arbuza.
Nie wiem jak zrobić nalewkę arbuzową, ale wiem jak wódkę z arbuza.
Oto film instruktażowy.
https://www.youtube.com/watch?v=B2803GyH9Cc
Oto film instruktażowy.
https://www.youtube.com/watch?v=B2803GyH9Cc
Re: Nalewka z arbuza.
Na początku lat 80tych jak spędzałem wakacje na ws, do lasu wywieźli całego robura arbuzów(chyba z jakiegoś społemowskiego zieleniaka czy cóś). Jak się wujek dowiedział pojechał z sąsiadem po to furmanką . Większość to były całkiem dobre arbuzy ale trochę baliśmy się to jeść. Za to ten bimber to przez lata wspominali.
-
- Posty: 12
- Rejestracja: wtorek, 29 maja 2012, 04:07
- Ulubiony Alkohol: pivo Fosters
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Bath, England
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Re: Nalewka z arbuza.
Nalewka nalewką lepiej upić arbuza a oto przykład:
https://www.youtube.com/watch?v=krABcDEmIs8
https://www.youtube.com/watch?v=krABcDEmIs8