Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Promocja: 64,99 zł
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Jezeli gotujemy na szybkowarze to samo cisnienie popycha ci bimberek do góry.
Do gotowania bimbru wyjmij zawory ciśnieniowe szybkowaru. Używanie ich może być niebezpieczne! Nasze układy destylujące są bezciśnieniowe! Pary wychodzące z bojlera potrafią wytworzyć ciśnienie, ale w chłodnicy są skraplane powracając do pierwotnej objętości.
Jurex napisał(a):
tak słyszałem.
Gdzie i od kogo to zasłyszałeś? Podaj link do strony która twierdzi inaczej. Tylko na tym forum setki razy jest zapisane że normalnie pracujący destylator nie wytwarza praktycznie ciśnienia.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Słyszałem od starego bimbrownika ale mniejsza o to ;D Chodzi tylko o to czy można jako chłodnicy uzyc zlewu do którego wkłada się spiralę z miedzi czy czegoś tam jeszcze.
U mnie naczynie ze zwiniętą chłodnicą stało w zlewie. Wężyk ze zlewu był przełożony na zewnątrz, .
Cóż mogę jeszcze dodać Tylko tyle że nie rozumie skąd to pytanie, bo prościej nie potrafię odpowiedzieć.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości