Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Kolumnę zakupiłem w Lublinie na ulicy Boczna Lubomelskiej "Labor szkło". Cena za kolumnę z wypełnieniem i chłodniczkę refluksową - 147 zł. W przyszłości planuje wydłużyć kolumnę jeszcze o jeden metr ale to na przyszłość. A tak poza tym to zrobią wszystko tylko trzeba przynieść im plan no i musi być to wykonalne:P:P
W takim obiegu zamkniętym wody trzeba chyba ją jakoś chłodzić, czy szanowny kolega sprawdza jakoś temperaturę chłodziwa i wpływa na nią, czy też woda spokojnie sobie płynie i tyle?
Na zamkniętym obiegu jechałem tylko raz - kolumną - winko z winogron. Teraz biorę wodę z wodociągów, ale myślę, że można by pokombinować z jakąś chłodniczką od motoru lub jakiegoś cieniasa. W zamkniętym jadę pot stillem.
100l wody w zupełności wystarcza mi bez chłodzenia. Woda w chłodnicy nie musi być koniecznie lodowata, może być nawet ciepła...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Ostatnio mi wpadło do głowy, żeby przy obiegu zamkniętym typu miska + pompka wrzucać do miski zamrożony wkład do lodówek turystycznych i wymieniać sam wkład jak się rozpuści Powinno działać.
Hej, zamówiłem podobny sprzęt i mam pytanie: jak rozwiązałeś chłodzenie? Jeśli dobrze odczytuję zdjęcia, to woda leci z właściwej chłodnicy do Dimrotha. Jaki mniej więcej przepływ utrzymujesz?
______________________________________________________________________ Robienie alkoholu sprawia, że nie muszę go pić(aż tyle)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości