Moja skromna wędzarnia.

Budowa wędzarni, wędzenie, wyrób wędlin domowych.

nigra
30
Posty: 43
Rejestracja: poniedziałek, 21 sty 2013, 14:51
Krótko o sobie: Jestem CZŁOWIEKIEM
Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Post autor: nigra »

Pisałem o worku bo on ma za zadanie zawsze przepuszczać dym, a komory nigdy nie przykrywamy szczelnie. Aby wędzić podczas deszczu wystarczy zrobić zadaszenie nad beczką. Do wędzenia zimnego wystarczy zastosować po osuszeniu wędzarni trociny lub pył drzewny. Co do jakości wędlin to barwa jest wyznacznikiem poprawnie przeprowadzonego procesu.

Aby nie pisać postu pod postem dodam tutaj. Bardzo mądra rada post nr 10 http://wedlinydomowe.pl/forum/topic/848 ... /?p=302760
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wędliny Domowe”