Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Które sprężynki możesz mi polecić? W tym momencie nie mogę przekroczyć 100cm jeśli chodzi o wypełnienie. Później, jak zmieni się pomieszczenie będę mógł przekroczyć ten pułap.
Ile półek teoretycznych dają mi sprężynki przy wysokości 100cm?
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Promocja: 8,99 zł
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Jeszcze jedno pytanie. Czy na pewno wystarczy mi deflegmator/chłodnica zwiniętą z 3,40cm i fi 10 przy kolumnie fi 60 środek i grzaniu około 3kw. Waham się, aby zrobić bardziej wydajną chłodnicę, nie wiem czy jest sens czy nie. Patrzyłem na stronie http://www.homedistiller.org/cond_calc.htm i teoretycznie powinien taki deflegmator wystarczyć, ale czy na pewno?
Proszę o rzeczową odpowiedź. Materiały na kolumnę już mam praktycznie wszystkie. Będzie to klasyczny LM z ARC. Zrezygnowałem z VM.
Gdzieś czytałem, że współczynnik Heat Transfer Coefficient dla miedzi powinien być na poziomie 402 /m2C. Zmieniłem w programie na stronie. I teraz już nie jest tak różowo. Wychodzi, że będę musiał mieć dość duży przepływ wody dla 3000w. Praktycznie deflegmator nie da rady skroplić wszystkiego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości