A to co zbudowałem przez ostatnie kilka dni. Rurka wychodząca ma średnice 22 mm i myślę wypełnić w części ją zmywakami, długość 1100 mm później redukcja na 15, 10, i na końcu 8 mm garnek 7 litrowy bo i aż tak wielkich potrzeb nie ma - przepuszczane będą cukrówki jak i owocówki. Proszę o komentarze co ulepszyć.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ The Famous Grouse Why is it Scotland's Favourite Whisky? Just open the bottle and will be revealed.
Eeee! Klasyka! Jeżeli wypchasz rurę wznoszącą zmywakami, to zyskasz na mocy i czystości urobku. Miedź ma dobrą przewodność cieplną, zatem w rurwie będą się wykraplały pary które zwilżając wypełnienie spowodują zjawisko rektyfikacji.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
...w rurwie będą się wykraplały pary które zwilżając wypełnienie spowodują zjawisko rektyfikacji.
Dokładnie tak Trzeba tylko pamiętać o grzaniu. Przesadny power na palniku będzie owocował bulgotaniem w "rurwie" i przewalaniem flegmy do chłodnicy. Grzanie zapewniające powrót skroplin do gara za%uje mocą psoty.
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości