Kolego podaj linka sprzedawcy, chętnie poczytam opis.
Czeka cię albo rozwiercanie albo cięcie kolumny (jeszcze nie kolumny) dorobienie refluxu. Następnie czeka cię Lektura, dużo czytania na temat refluxu, chłodzenia,itp
Wywal słoik odbioru, zwyczajnie nie wypada. Reszta gratów może być, przecież to garaż.
______________________________________________________________________ pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
Właśnie, chciałem zwrócić na to uwagę. Od początku ten sprzęt wydawał mi się zwykłym pot stillem z trochę przerośniętym deflegmatorem. Kol. benwad, nie nazywaj tego aparatu kolumną bo nią nie jest Jeżeli chcesz uzyskiwać >95% alkohol musisz to "cudo" przerobić, a sprzedawcę który to sprzedał jako kolumnę to powinno się za jaja powiesić
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Uuuuu no to widzę, że jeszcze dużo modyfikacji mnie czeka. Tej aukcji to już nie ma bo ja to w poprzednim roku kupiłem. Stabilizować nie mam jak. Poprostu jak już zaczyna kapać to tylko gaz przykręcam i tyle.
Kurcze a od samego początku chciałem zmontować sobie z refluxem zewnętrznym tylko ze względu na bezpieczeństwo(ryzyko wybuchu przy nieodpowiednim obchodzeniu się z zaworem refluxu) wybrałem te proste coś.
I o to Panowie mi chodziło. Żeby ktoś wreszcie mi powiedział o co kaman i co z tym sprzętem jest nie tak. Rozmawiałem z gościem co robi sprzęty(kupowałem na allegro, a koleś odemnie z miasta co ma warsztat spawalniczy robi całe zestawy) i mówił że niedrogo by mi to przerobił, tylko teraz prośba do Was o jakiś link lub zdjęcie jak to powinno wyglądać, żeby mi gość następnego badziewia nie zrobił.
Cytuj:
Jeszcze jedno pytanie co do smrodu - czy surówkę masz dobrze sklarowaną ??
No właśnie. Jeżeli chodzi Ci o zacier to nie klaruję go wcale. Jak już się wychodzi to zlewam z nad osadu i jednocześnie przecedzam przez tetrę. Odstawiam na jakiś czas i znowu tak samo i do kega. Nie dodaje klarowinu itp.
Ostatnio edytowano czwartek, 29 wrz 2011, 21:12 przez Zygmunt, łącznie edytowano 1 raz
Na forum jest wszystko co chcesz wiedzieć, wystarczy poszukać i czytać. Rozumiem cię też chciałem wiedzieć wszystko od razu ale teraz wiem że szacowne grono z tego forum miało rację ile razy można tłumaczyć to samo
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości