W koncu skonczylem. Wklejam pare fotek i pedze dalej.
Załącznik:
pelna gala.jpg
Załącznik:
glowica.jpg
Załącznik:
rysunek.jpg
Załącznik:
plytka dociskowa.jpg
Załącznik:
uszczelka.jpg
Załącznik:
garnek.jpg
Załącznik:
wypelnienie kolumny.jpg
Załącznik:
widok z gory.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Nie wiem jak inni, ale ja biję pokłony przed konstruktorem!
Uważam, że na chwilę obecną na naszym forum nie ma ta kolumna, ups! Ta Kolumna równej sobie. Myślę, że śmiało można nadać jej miano Miss Kolumn 2009! Zaś rozwiązania technologiczne są na takim poziomie, że Słodowy wraz z Pomysłowym Bimbromirem (ksywa medialna Dobromir) niech idą pchać karuzelę.
Lothar, wielki szacun
P.S. To się nazywa przedstawienie sprzęciora w galerii!!! Jaka jakość zdjęć! Jak pokazane szczegóły!! I ten schemat!!! Panowie, bierzmy przykład z Kolegi Lothara!
P.S.2 Lothar, a ten sprzęt to też Ty budowałeś bo podobny do zaprezentowanego powyżej on jest
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
P.S.2 Lothar, a ten sprzęt to też Ty budowałeś bo podobny do zaprezentowanego powyżej on jest
Niestety moj komputer nie chce wyswietlic tego zdjecia,pokazuje mi tylko czerwony krzyzyk. Maszyne budowalem bez niczyjej pomocy. Wczoraj wyprobowalem jak dziala i jestem zadowolony.Nie mam jeszcze alkoholomierza,moge tylko stwierdzic,ze samogon jest bardzo mocny ,nie ma odoru typowego dla bimbru,ale do spirytu jeszcze daleko. Dodaje jeszcze jedna fotke,tym razem juz z akcji:
Załącznik:
reflux.JPG
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Jeśli do spirytusu daleko, może to być sprawą doświadczenia, wiadomości na temat rektyfikacji oraz mimo iż jest piękne - wypełnienia. Bez alkoholomierza na początku nawet nie podchodź. Mocna psota to pojęcie dosyć względne. Im mniej niż 96% tym więcej zanieczyszczeń niestety.
Bez alkoholomierza na początku nawet nie podchodź. Mocna psota to pojęcie dosyć względne. Im mniej niż 96% tym więcej zanieczyszczeń niestety.
Za pozno,troche juz z tego wypilem,..ale jeszcze widze
Jeśli do spirytusu daleko, może to być sprawą doświadczenia, wiadomości na temat rektyfikacji oraz mimo iż jest piękne - wypełnienia.
Zgoda,wypelnienie nie jest doskonale,ale z dobrego materialu.Nie obawiam sie niklu wiecej niz tlenkow miedzi.Nie mam doswiadczenia w produkcji,ale w konsumpcji tak. Wiem jak smakuje 96%.Jak do teraz,probowalem juz sporo samogonow,moj jest niezly.Mam do Was jedno dreczace mnie pytanie:Czy w alkoholu powyzej 90% mozna wyczuc jeszcze smak wina,zacieru,z ktorego zostal zrobiony?
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Dzieki za pchwale i za odpowiedz na moje pytanie.Zacier,ktory przedestylowalem zrobilem z mieszaniny przeroznych slodkosci.Wlalem do butli stare niechciane kompoty,dzemy,butelke przeterminowanego syropu waniliowego itp.Wyszedl z tego calkiem sympatyczny akohol,mocny i z lekko wyczuwalnym, przyjemnym zapachem obcym. Ucieszyla mnie wiadomosc od Ciebie bo gdyby kazdy spirytus mial identyczny smak to byloby nieciekawie.Fajnie,ze nawet idealnie czysty produkt moze miec swoj niepowtarzalny charakter.
Pozdrawiam
Ja jednak chcę mieć 100% czystość zapachu i smaku. Dopiero na nalewkach z swoich owoców można się "upajać" aromatem. Mam już "przerobionych" ponad 30 receptur. To jest dopiero smak i aromat. Jednak dobra malinówka, czy też porzeczka to ci dopiero smak.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości