Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Mój nowy sprzęt - stary po prostu już się zużył i zrobiłem coś takiego. Keg po coli, deflegmator z butelki po wódce (widać jakiej), wypełnienie z blaszek miedzianych pozaginanych, chłodnica to spirala z kwasówki w obudowie z rury 75mm kanalizacyjnej, grzałka 1200W
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Sprytne! Węże z PCV koniecznie wymień na silikonowe, szkoda zdrowia i smaku- poza tym rewelacja! Jak wierciłeś butelkę?
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
@gigo - sprzęt bardzo pomysłowy, bardzo. Podoba mi się ta flaszeczka po Wyborowej, kto wie może sama nalepka wpływa na jakość? - dajesz sygnał aparaturze czego oczekujesz. Jeszcze raz poważnie, pomysł z butelką =
Filmik z wyrafinowanym poczuciem humoru (pozioma orientacja). Ten poziomo lecący strumyczek sugeruje jakbyś pędził na orbicie w Mirze.
Dzięki za podzielenie się aparaturą.
J
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
W butelce wierciłem wiertłem do betonu, zaostrzonym pod ostrym kątem, na wiertarce stołowej. Trzeba to robić dosyć ostrożnie. Najlepiej poćwiczyć na jakiś starych butelkach, a dopiero wiercić w tej właściwej. Ta szklaneczka co do niej leciało to na tą pierwszą pięćdziesiątkę. Reszta leciała do 5 litrowego antałka po winie i naleciało jakieś 5L około 50% wódeczki . Tu są jeszcze dwa filmiki: http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
Cieszy mnie że się wszystkim podobało. To był debiut tego sprzętu myślę że udany.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości