Znaleziono 4 wyniki
- środa, 29 lis 2017, 17:17
- Forum: Serowarstwo
- Temat: Poradnik dla początkujących + Przepis na 2 sery.
- Odpowiedzi: 2
- Odsłony: 5387
Poradnik dla początkujących + Przepis na 2 sery.
Witam, to artykuł dla początkujących, więc jesli wiesz coś o serach, to tu nie dowiesz sie niczego nowego. Na początku tworzenia prawie wszystkich serów najpierw trzeba stworzyć ser biały vel twaróg czyt. Najprostszy do wytworzenia ser. Można go stworzyć na dwa sposoby. 1. Dla cierpliwych - przelej ...
- poniedziałek, 27 lis 2017, 19:40
- Forum: Wytwarzanie Drinków
- Temat: Tinto de verano, czyli letnie wino
- Odpowiedzi: 12
- Odsłony: 18552
Re: Tinto de verano, czyli letnie wino
Można użyć białego?
- czwartek, 23 lis 2017, 16:56
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Zatkana rurka fermentacyjna od wina, czym?
- Odpowiedzi: 2
- Odsłony: 3796
Zatkana rurka fermentacyjna od wina, czym?
Po otworzeniu wina w celu sprawdzenia czy juz wszystko ruszyło zastałem zatkany gwint czymś, nibyplasteliną. Wyrzuciłem to i wszystko jest w porządku, ale co to może znaczyc? Teraz juz sie to coś nie wytwarza, ale na rurce jest sladowa ilosc tego. To nie pleśń, bo pleśn inaczej wygląda. To coś brązo...
- środa, 22 lis 2017, 16:27
- Forum: Wytwarzanie Wina
- Temat: Czy cos z tego wyjdzie?
- Odpowiedzi: 3
- Odsłony: 2873
Czy cos z tego wyjdzie?
Czesc, mam dziwne? Pytanie. czy z soku 500 ml mozna zrobic wino? [Tak, wiem, nie oplacalne czekac tak dlugo na 2 szklanki wina, ale tak z ciekawosci] czy cos by z tego wyszlo? oczywiscie zamiast kg cukru dac np szklanke, i pol opakowania drozdzy? jak tak to ile by mialo %? Przepraszam za glupie pyt...