Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Mam prostego tiga jutro postaram się sprawdzić (specjalnie dla Ciebie) jak spawa miedz ale myślę, że bez problemu bo spawałem nim różne rzeczy i nigdy mnie nie zawiódł tylko aluminium nie spawa ale to raczej zbędny metal w naszym hobby
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Promocja: 8,99 zł
Butelka Bahia 350 ml Wspaniała wysoka butelka ozdobna do nalewek. Cena: 16,99 zł
Witam! Cena tego alembiku (30 litrów) to około 1200 zł + wysyłka 200 zł (Hiszpania) Naprawdę warto dać tę kwotę, bo wielką przyjemność sprawia. No i destylat pierwsza klasa...
Piękna rzecz , też mi chodzi takie coś po głowie. Powiedz czym grzejesz? I co destylowałeś na tym alembiku?
pozdrawiam
______________________________________________________________________ "Cywilizacja narodziła się wraz z odkryciem fermentacji" - William Faulkner
witaj grzeje na kuchence 2300 wat. a destyluje wszystko (zacier sliwkowy:), zacier pomarańczowy, zacier zbożowy i wszystko co można przedestylować) Destylat wychodi bardzo czysty i smakowity:)
Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Polecam wam tą stronkę http://www.coppermoonshinestills.com o destylatorach miedzianych. Znalazłem również stronkę w portugalii z alembicami w dość rozsądnych cenach http://www.coppermasters.com, można powiedzieć na polską kieszeń. Wysłałem e-mail z zapytaniem o koszta wysłki. Napisali mi, że wysyłka 20l kompletu to koszt 65€ czyli całość wychodzi dość rozsądnie mniej niż 750,-.
Ostatnio edytowano wtorek, 31 maja 2011, 06:37 przez centek, łącznie edytowano 2 razy
Jeśli chodzi o wykonanie kotła z blachy miedzianej dla samego hobby, uważam to za dobry pomysł. Jednak nic nie przebije kega, w sensie stosunku ceny do jakości. Jest to naczynie idealne, jeśli ktoś buduje kolumnę. Szukałem różnych alternatyw i za każdym razem keg wygrał. Rurę też wolał bym kupić gotową. Nie ma problemów z montażem rożnych podzespołów, są dostępne gotowe kształtki.
Jak zdecydujesz się na wykonanie kotła we własnym zakresie, koniecznie pokaż na forum.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości