Witam,
Pomijając wcześniejsze wypowiedzi…
Nastąpiło zmętnienie.
Temat wielokrotnie opisywany…….Do dnia dzisiejszego brak odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Mariusz
Mętna przepalanka
-
- Posty: 2591
- Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 20:05
- Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
- Ulubiony Alkohol: do 20%
- Status Alkoholowy: Miodosytnik
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 260 razy
Re: Mętna przepalanka
Smucą mnie takie posty, bo świadczą o tym, że nie bardzo rozumiesz idę tego forum. Staramy się dążyć do doskonałości, a co najmniej do jak najlepszych osiągnięć. Skoro nie rozróżniasz smaku serca od mieszaniny przedgonów z pogonami, śmiem twierdzić, że robisz coś nie tak. I uwierz mi na słowo, wcale nie trzeba skomplikowanej aparatury, żeby to rozróżnić i smakiem i węchem. Przy okazji przepraszam Cię za podejrzenia, że piłeś to z braku czego innego. Na prawdę nie spodziewałem się, że ktoś przy dostępnej tu wiedzy, robi jeszcze tak podły destylat.
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!
-
Autor tematu - Posty: 32
- Rejestracja: czwartek, 4 kwie 2013, 11:47
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 1 raz
Re: Mętna przepalanka
No widocznie robię coś nie tak. Mam nadzieję, że kiedyś się nauczę. Mi smakuje, znajomym również ( pewnie zaraz napiszesz, że nie powinienem tym nikogo częstować ).
Być może winny jest nastaw, w szczególności moja niewiedza, ale mam nadzieję, że jakoś do przodu wszystko pójdzie i się nauczę jak robić to lepiej.
Tak na koniec - pamiętaj, że Ty też kiedyś o tym nie wiedziałeś zbyt wiele i na pewno próbowałeś wiele sposobów A przepraszać nie musisz, nie poczułem się urażony
Być może winny jest nastaw, w szczególności moja niewiedza, ale mam nadzieję, że jakoś do przodu wszystko pójdzie i się nauczę jak robić to lepiej.
Tak na koniec - pamiętaj, że Ty też kiedyś o tym nie wiedziałeś zbyt wiele i na pewno próbowałeś wiele sposobów A przepraszać nie musisz, nie poczułem się urażony
-
- Posty: 2591
- Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 20:05
- Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
- Ulubiony Alkohol: do 20%
- Status Alkoholowy: Miodosytnik
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 260 razy
Re: Mętna przepalanka
Doceniam fakt, że nie żywisz urazy, bo i nie było moim zamiarem obrażać Cię. Jednak Twoja ocena destylatu nie powinna zostać bez komentarza. Nowi członkowie tego forum gotowi uznać ją za dopuszczalną opinie.
Jeśli to co robisz, zadowala Cię i nie chcesz niczego zmieniać, to mnie nic do tego. I nie napiszę tego, czego się spodziewałeś. Setkę razy już na tych stronach napisałem: jak smakuje Tobie i Twoim współbiesiadnikom wszystko jest w porządku.
Jeśli natomiast jesteś gotów spróbować zrobić to inaczej, sprawdzić czy możesz zrobić to lepiej i czy zasmakuje to Tobie i innym, chętnie pomogę.
Gdy ja zaczynałem, ponad 40 lat temu, nie było skąd czerpać tyle wiedzy. Uczyłem się tego, co wtedy było praktykowane. Gdy ponownie się tym zainteresowałem, 3,5 roku wcześniej, zacząłem od czytania i dalej mam co przyswajać. Wolę uczyć się na cudzych błędach, a przynajmniej ich nie powielać. Rozumie, że ciężko oddzielić wiedzę od demagogi i głupoty, ale można i w tym dojść do wprawy.
Jeśli to co robisz, zadowala Cię i nie chcesz niczego zmieniać, to mnie nic do tego. I nie napiszę tego, czego się spodziewałeś. Setkę razy już na tych stronach napisałem: jak smakuje Tobie i Twoim współbiesiadnikom wszystko jest w porządku.
Jeśli natomiast jesteś gotów spróbować zrobić to inaczej, sprawdzić czy możesz zrobić to lepiej i czy zasmakuje to Tobie i innym, chętnie pomogę.
Gdy ja zaczynałem, ponad 40 lat temu, nie było skąd czerpać tyle wiedzy. Uczyłem się tego, co wtedy było praktykowane. Gdy ponownie się tym zainteresowałem, 3,5 roku wcześniej, zacząłem od czytania i dalej mam co przyswajać. Wolę uczyć się na cudzych błędach, a przynajmniej ich nie powielać. Rozumie, że ciężko oddzielić wiedzę od demagogi i głupoty, ale można i w tym dojść do wprawy.
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!
-
Autor tematu - Posty: 32
- Rejestracja: czwartek, 4 kwie 2013, 11:47
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 1 raz
Re: Mętna przepalanka
Smakować smakuje, ale jeśli może smakować lepiej to ja jestem za!
Lubię uczyć się nowych rzeczy, a jeśli mogę zrobić coś lepiej to wchodzę w to. Czytam powoli posty na forum, ale jest tego dużo i ciężko mi wszystko na raz przyswoić. Parę rzeczy już poprawiłem ale nadal jestem daleko w polu. Uczyłem się od dziadka, który to robił dawno temu, nawet sprzęt odziedziczyłem po nim. Może znajdzie się jakiś bardziej doświadczony psotnik z mojej okolicy to zawsze można się spotkać i zrobić coś pod okiem fachowca.
Lubię uczyć się nowych rzeczy, a jeśli mogę zrobić coś lepiej to wchodzę w to. Czytam powoli posty na forum, ale jest tego dużo i ciężko mi wszystko na raz przyswoić. Parę rzeczy już poprawiłem ale nadal jestem daleko w polu. Uczyłem się od dziadka, który to robił dawno temu, nawet sprzęt odziedziczyłem po nim. Może znajdzie się jakiś bardziej doświadczony psotnik z mojej okolicy to zawsze można się spotkać i zrobić coś pod okiem fachowca.