Mordeczki mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zacierania żyta ponieważ nigdzie nie moge znaleźć odpowiedzi.
Czy rzeczone żyto mogę zatrzeć w mniejszym garnku z mniejszą ilością wody a nastepnie rozcienczyc w pojemniku fermentacyjnym i dodac drożdże??
Dziekuje za odp.
Znaleziono 2 wyniki
- niedziela, 12 lut 2017, 19:39
- Forum: Zaciery zbożowe i ziemniaczane
- Temat: Zacier z samego slodu żytniego.
- Odpowiedzi: 80
- Odsłony: 33705
- środa, 8 lut 2017, 21:44
- Forum: Zaciery zbożowe i ziemniaczane
- Temat: Zacier z samego slodu żytniego.
- Odpowiedzi: 80
- Odsłony: 33705
Zacier z samego slodu żytniego.
Witam. Jestem nowy i raczej jestem lejkiem w psotnictwie. Do tej pory robilem tylko z cukru i owocow. Mi moje wytwory smakowaly ;) A teraz do rzeczy. Mam 5 kg slodu zytniego jasnego. Mam tez drozdze do whisky. Zamierzam zatrzec slod wg. porad na tutejszym forum. Mam tulko pytanie czy jak zatre sam s...