Witam jeśli chcecie aby żona lub dziewczyna zaczęła bardziej akceptować wasze hobby to polecam likier kawowy. Składniki 4 puszki mleka kandyzowanego niesłodzonego, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki kakao, kilo cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Wlej mleko do garnka i postaw na mały ognie, następnie rozpuść cukier i cukier waniliowy- ciągle mieszając dodajcie kawę i kakao. Zagotować i odstawić na bok aby ostygło. Dodaj pół litra spirytusu i gotowe. Można pić następnego dnia. Gwarantuje że nie będzie mogła się oderwać, a my tym czasem możemy spokojnie siedzieć sobie w piwnicy i wlepiać oczy w chłodnicę. Pozdrawiam Mydlo
______________________________________________________________________ Pijmy pijmy bo sie sciemnia
witam:) zrobiłem wg tego przepisu. na psocie (2 destylacje, 85%) wyszło świetnie tylko popełnilem mały błąd. pomyliłem sie w sklepie jedno mleko było słodzone, wydaje mi się że wyszło troche zbyt geste. pozatym świetny przepis, polecam innym:)
Witam wszystkich. Zrobiłem prawie według przepisu (więcej cukru waniliowego) i stał się CUD. Żona która była wrogiem mojego saksofonu po przetestowaniu ZAMILKŁA i już nie mówi, że czas marnuję na głupoty.
Świetny przepis, żona i nie tylko również znajomi na prawdę zachwyceni Dla mnie osobiście troszkę za słodkie, następnym razem dam 0,5kg cukru, zobaczymy co wyjdzie.
Przepis ogólnie polecam innym, sprawdzony pozdro
______________________________________________________________________ ... alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach! ...
Ja likierek kawowy robię troszkę innaczej - 1 mleko zagęszczone słodzone (gotuje w wodzie w puszcze 3-4 godz.). Po ostudzeniu mieszam z 0,5l destylatu 40%, dodaje 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej. Najlepiej wymieszać w blenderze i gotowe. Polecam
Tomek, robię podobnie jak Ty, tylko nie bawię się z gotowaniem mleka bo kupuję gotowe "masa kajmakowa", w takich samych blaszanych puszkach. Jest gęstsze i od razu "karmelowe". Kawę rozpuszczam (3łyżeczki) w 1/4 szklanki wody.
______________________________________________________________________ "Cywilizacja narodziła się wraz z odkryciem fermentacji" - William Faulkner
To działa, Moja poszła zadowolona spać! Ja też się tego napiłem i teraz się cały kleję.
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Czytając (niektórych z kolegów) forum mam super ubaw. Aż kol. małżonka czasem sprawdza czy ze mną wszystko OK.
@Lothar Faceci z reguły do takich przysmaków potrzebują setki do popicia.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
A ja robię ekspresowy likier kawowy. Kupuję cukierki Kopiko (paczka 120 g) i rozpuszczam w 1/3 litra gorącej przegotowanej wody. Po ostygnięciu dolewam 700 ml czystej wódki, mieszam i gotowe ! Moja Maryśka Okowita lubi różne kawowe smaki, często używa likieru Black Russian czy też Kaffelikor, ale smak likieru Kopiko jest bardzo przyjemny.
Pozdrawiam
Jan Okowita
______________________________________________________________________ Drożdże najlepszym przyjacielem człowieka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości