Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Zrobiłem według przepisu kolegi Mydlo, ale dodałem tylko 3 łyżki cukru i myślę że o 2 za dużo. Faktycznie pycha – moja wytrąbiła od razu pół butelki i życie stało się piękniejsze – ona śpi, ja mam spokój . Naprawdę polecam, tylko delikatnie z tym cukrem.
Ostatnio edytowano środa, 21 gru 2011, 21:24 przez Wald, łącznie edytowano 1 raz
Likier powstał dokładnie wg przepisu kolegi @mydlo i muszę przyznać że się spisał... Wszystkie domowniczki zachwycone No i oczywiście z podziwem podchodzą do mojego hobby Jeśli ktoś szuka słodziuteńkiego trunku dla płci pięknej lub też jest zwolennikiem takich "ulipków" to wart polecenia.
Pozdrawiam
______________________________________________________________________ JEST NIKIM TEN CO NIE ULEPSZA ŚWIATA
O ile z reguły trzymam się przepisu, lub wybieram z kilku to co może dać najlepsze efekty, tak tym razem pojechałem po łatwości. I tak oto wziąłem: 2 kilogramowe puszki masy krówkowej kajmak, 1 czekoladę gorzką, chyba 92%, 4 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej, 1/3 litra wrzątku, do rozpuszczenia kawy podwójny cukier waniliowy 2/3 litra C2H5OH zagęszczonego do 95% Połowica kawę i potem w niej czekoladę rozpuściła, ja wszystko mikserem wymieszałem i gotowe. Smak rewelacyjny, tylu pochwał jeszcze nie słyszałem (szczególnie od dziewczynek ). Dzięki za pomysł . Połowa z degustatorów chętnie by szklankę mleka lub kawy dolało, ale małżonka powiedziała że taką gównianą lurę to w sklepie kupić można, a nam zacny trunek wyszedł. Zostawiłem więc jak wyszło, bo i dziecię moje chwali jakość dookoła.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości