Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Dzisiaj w radiu Zet mówili że minister rolnictwa rozważa złożenie projektu ustawy o legalizacji bimbrownictwa. Był tu głownie poruszany przykład Łącka i ich śliwowicy. Próbowałem potwierdzić tą informacje na internecie niestety mi się nie udało. Mimo tego powinniśmy się cieszyć że widać światełko w tunelu
______________________________________________________________________ "Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużych ilościach. "
Ostatnio edytowano sobota, 14 mar 2009, 00:11 przez szczub, łącznie edytowano 3 razy
Oby tak było!!! Tylko od zamiaru do realizacji dużo psoty upłynie. No i nie wiadomo, czy nie trzeba będzie zgłosić swojej działalności a co za tym idzie zapłacić ..............
Ja to chyba nie dożyję. Gadki szmatki. Bardzo wątpię żeby coś takiego państwo ustaliło. Z bardzo różnych względów. No ale faktycznie cieszy że mówią. I tyle chyba będzie z tego nasza naiwna nadzieja.
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 09.VII.2009r.
Też o tym słyszałem, ale ile z tego prawdy i co z tego wyniknie to zobaczymy, szukałem też jakiegoś newsa na onecie ale zima, nic nie ma, może ktoś z was przypadkiem odnalazł coś sensownego?
Generalnie byłoby świetnie Musiałbym manifest zmienić bo już nie było by się przeciw czemu buntować
Legalizacja, to nie wiem czy jest potrzebna, bo czytajac akty normatywne, wynika z nich ze jedynie produkcja na skale masowa bez odpowiednich zezwolen jest zakazana, natomiast niema ani slowa o pdodukcji domowej. Co za tym idzie-TO CO NIE ZABRONIONE, JEST DOZWOLONE...
Choc lepiej sie nie chwalic, bo znajomemu zgarneli , a po sprawie (po ponad czterech miesiacach) sprzet wrocil do wlasciciela wraz z przeprosinami...\nMoim zdaniem nie sa zbyt oczytani policjanci, bo nie znaja prawa... A ze prawo Polskie jest do dupy, to mozna je interpretowac dowoli.
Ostatnio edytowano sobota, 30 sty 2010, 20:52 przez karo82k, łącznie edytowano 1 raz
Co ciekawsze znajomy ten bronił sie słowami, ze czuje sie oszukany podejściem państwa do sprawy monopolu alkoholowego... -ze państwo nas kantuje na cenie wódki itp... Co lepsze, to sędzina zapytała (retorycznie) czy ma zamiar stworzyć konkurencje dla Państwa Polskiego... i z ironicznym uśmiechem odczytała wyrok uniewinniający...
Ostatnio edytowano sobota, 30 sty 2010, 20:53 przez karo82k, łącznie edytowano 1 raz
U nas na na osiedlu, dwa lata temu policja aresztowała jakiegoś dziadka za robienie bimberku. Zabrali mu bańkę w której był zacier, chłodnicę i dwa słoiki z bimbrem. Wszyscy się śmieli z tej wielkiej Policyjnej akcji. Mówili później że te słoiki i bańkę mu oddali, ale już bez zacieru i bimbru. Widocznie sami go później wypili.
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 10.VII.2009r.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości