Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Witam, ostatnio nastawiłem wino z głogu, gdyż znalazłem pewną ilośc w zamrażarce, nazbieraną we wrześniu. Bulka, bulka od pewnego czasu i dzisiaj się bardziej temu zacząłem przyglądać, a tam zdechłe larwy. Musiały być w miąższu, ale nie wiem co to jest. Przypuszczam, że to jest Nasionnica jabłkówka. Na wiki pisze, że moga być w głogach. Wylać to wino ?? Co robić ... ??
Zależy. Jeśli owe larwy nie są trujące, to zlać wino znad nich i się nie przejmować, fermentować dalej. Jak robiłem nalewkę z wiśni, to wiesz, ile robali w nich pływało? I słusznie, wiśnie niepryskane. Odcedziłem, wybrałem po kolei owoc po owocu przed zasypaniem cukrem i nadal żyję. Jak masz opory, to można takie winko przepsocić, ale wino z głogu psocić... Ja bym sie nie przejmował.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Kolego Dazzal wypowiem się w swoim imieniu i poprę kolegę Rozrywka . Znaczy to że owoce były bez chemii . Robię jeszcze nalewkę z zeszłorocznej tarniny samodzielnie zrywanej i też znajduję tam robale . Swoją drogą nie wiem czy widziałeś ile jest robali w nie pryskanych czereśniach w wiśniach znacznie mniej.Osobiście używam tylko takich i nie tylko do alkoholi i cała moja rodzina ma się dobrze.Ta w ogóle to jest jakaś wódka na robalach.
Nie no pierwszy raz cos takiego zauważyłem i wiecie człowiek w stresie nie myśli racjonalnie Potem siadło się do neta, wujek google wyjaśnił potem wy i się uspokoiłem , a później sam też to przemyślałem( w końcu jestcoś takiego jak tequila z robaczkiem ;] ) Dziekuje za uspokojenie, owoce i pijaków odcedziłem i czekam na wyniki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości