Kwaśny miód trójniak, jakieś rady ?

Najdawniej znane, o wspaniałej tradycji, doskonałe napoje winne:)

damian_w202
20
Posty: 28
Rejestracja: wtorek, 24 wrz 2013, 23:22
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Mój własny z odrobinką chili i szczyptą wanilii i muśnięty miodem lipowym.
Lokalizacja: Pomorskie :-)

Post autor: damian_w202 »

Zmówiłem JOHANNISBERG 35, prawdopodobnie dotrą dopiero we wtorek lub środę. Mam nadzieję, że z brzeczką nic się nie stanie. Chyba, że sama zacznie fermentować. Burgund 38 niestety nawet nie wystartowały. MD nie ruszyła bo drożdże były rok po terminie...
alembiki
Awatar użytkownika

Wald
2500
Posty: 2591
Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 20:05
Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
Ulubiony Alkohol: do 20%
Status Alkoholowy: Miodosytnik
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 260 razy
Re: Kwaśny miód trójniak, jakieś rady ?

Post autor: Wald »

Niby czwórniak i niby słaby, ale i tak drożdżom może się nie spodobać skład na początek. Przeczytaj o restarcie i tak zrób.
http://alkohole-domowe.com/forum/post25913.html#p25913
Robota ciężka nie jest, a będzie pewne, że ruszy.
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!

Rysiu
30
Posty: 41
Rejestracja: poniedziałek, 12 paź 2015, 17:19
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 10 razy
Re: Kwaśny miód trójniak, jakieś rady ?

Post autor: Rysiu »

cafekot pisze:Zacnego miodu z tego nie będzie - ale przepuść to przez rurki i będziesz zadowolony.
Miało nie być wyśmiewania się :hahaha:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miody Pitne”