Kwas chlebowy. Dobry chlebek? + sprawdzony przepis...???

Wypiekanie chleba domowymi sposobami, przepisy na chleb domowy.

Autor tematu
zeus87
10
Posty: 13
Rejestracja: poniedziałek, 27 wrz 2010, 10:34
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nie pije :D
Status Alkoholowy: Bimbrownik
Lokalizacja: Warminsko-Mazurskie

Post autor: zeus87 »

Moja koma na razie w rozsypce, więc z brata robiłem. Nie narzekać :krzycze:

Mogę sobie taki chlebek zbierać:
DSC03202.JPG
DSC03204.JPG
Chleb razowy
Skład: mąka razowa, mąka pszenna, słód, sól,
Masa: 0,4 kg

Chciałbym zrobić sobie kwas chlebowy, a pracuje w piekarni (kierowca) i mogę taki chleb ze zwrotów zbierać. Prosił bym o pomoc, żeby ktoś podał sprawdzony przepis.

W sumie jak by ktoś miał czas to żeby napisał co mam po kolei robić 8-)
A jeszcze lepiej jak ktoś by mógł wyłożyć łopatologią :smiech:
Bym był bardzo wdzięczny :respect:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika

radius
7000
Posty: 7339
Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Swój własny
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Polska południowa
Podziękował: 397 razy
Otrzymał podziękowanie: 1695 razy
Re: Kwas chlebowy. Dobry chlebek? + sprawdzony przepis...???

Post autor: radius »

SPIRITUS FLAT UBI VULT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Chleb Domowy”