Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Podaję tu link to publikacji na stronie Urzędu Gminy Przemęt gdzie opublikowany jest, w formacie Worda, dokument, którego pierwsza część zawiera zasady estetyczne (dobrego tonu) spożywania alkoholu:
Fajny materiał, może przerobię to na pdf'a i jakoś się tu udostępni, kiedyś miałem dział Download ale nie było już co do pobierania więc go zakasowałem, ale można by to odtworzyć z nową treścią.
Myślę, że dla naszego tu użytku można posadzić tylko tą część dotyczącą trunkowania - są to 'święte słowa' pana Jana Cieślaka - jeśli Go gawiedź bimbrownicza nie zna to raczej wstyd. Jest on autorem książki "Domowy wyrób win", Oficyna Wydawnicza WATRA, Warszawa, ISBN 83-87934-03-8. Notabene książka ta jest w katalogu i fizycznie w zbiorach wszystkich Stanowych Bibliotek Australijskich.
Pomysł b. dobry jak spirytus z mojej miodówki.
Jules
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
Parę lat temu byłem na kilkudniowej wycieczce do Rzymu. Wieczorem idziem sobie fikuśnymi uliczkami, i słyszem bełkotliwy śpiew... po polsku Ot kultura...
______________________________________________________________________ "Picie sklepowej wódki Panu Bogu się nie podoba, ale picie dobrego bimbru to nie grzech. To owoc ziemi i pracy rąk ludzkich". Pan Piotr, bas kościelny, doświadczony bimbrownik
Zgoda takie doświadczenie (bełkotliwy śpiew np. w Rzymie) nie jest przyjemne. Wtedy to człowiek naprawdę chciałby się zapaść pod ziemię... pomimo, że nie mamy przecież wypisane na czole "Ja też jestem Polakiem".
Pewnie zauważyłeś, że pojawiła się dyskusja na temat 'bełkotu pisanego' pojawiającego się czasami tu na forum i tak jakoś czuję, że sprawy te są podobne. Pomimo, że jesteśmy schowani za ekranami komputerów, gdzieś, ktoś po drugiej stronie czyta ten bełkot i myśli sobie niepochlebne rzeczy, oczywiście o wszystkich Polakach bo bełkot jest wystawiony na publikę świata! - nie zaś jednej ulicy w Rzymie.
Twój brat... Pojawienie się Twojego brata na forum, zmieniło jego styl. Jest już co najmniej jedna rodzina (jako podstawowa komórka społeczeństwa) więc forum stało się społeczeństwem!
Pozdrowienia dla rodziny. Ciao
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości