Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Z powodu braku możliwości przeprowadzania procesu na domowej kuchni gazowej, przenoszę się z interesem do garażu Planuje kupić do grzania tego typu kuchenkę elektryczną: http://www.elektroland.h2.pl/elektrolan ... _3_800.jpg Grzać będę 10 litrowy garnek. Te pojedyncze płyty mają moc na poziomie 1000-1500W. Czy tego typu sprzęt daje rade? Na forum widziałem gotowy projekt z taką kuchenką i to dlatego postanowiłem pójść w tą stronę. Proszę o opinie znawców
Tytuł: Re: kuchenka elektryczna do grzania nastawu
Napisane: środa, 25 sty 2012, 18:51
Pozostaje tylko niepokój, że wszystko wypierdzieli w powietrze, od strony teoretycznej jestem w pełni przygotowany. Jak duże jest ryzyko, że stanie się coś złego? Rozumiem, że dopóki chłodnica będzie działać dobrze, to opary nie będą się cofać, przez co garnek będzie mógł upuszczać nadmiar gazów - redukować ciśnienie pod pokrywą?
Tytuł: Re: kuchenka elektryczna do grzania nastawu
Napisane: czwartek, 26 sty 2012, 08:30
A co ma wypierdzielić Jak będziesz za mocno grzał to najwyżej nastaw przerzuci ci do chłodnicy, co przy szklanym sprzęcie łatwo zauważysz. Napisz coś o swoim sprzęcie a najlepiej daj fotki, łatwiej będzie coś doradzić.
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Muszę kupić jeszcze garnek oraz maszynę do grzania resztę już mam. W garnku nawiercę pokrywę i wsadzę korek fi55, uszczelnienie korka silikonowe. Pokrywa z garnkiem dociśnięta spinaczami biurowymi + silikon na rant pokrywy. W korek powędruje termometr oraz ujście par. Para wężykiem silikonowym do chłodnicy a z niej kap kap do naczynka. Jeśli chodzi o chłodzenie, to woda będzie w 60 litrowym zasobniku na podwyższeniu, zasobnik uzupełniany na bieżąco. "przepracowana" woda trafi do innego zasobnika. Wszystko to będzie przeprowadzane w warunkach "polowych" gdzie miałbym problem z bieżącą wodą. W projekcie Maciej_K wyczytałem, że jego, podobny sprzęt zużywa 20l wody/godzinę, więc zasobnik nie powinien być jakimś problemem gdyż zapewni +/- 3 godziny pracy, oczywiście wodę uzupełnię z upływem czasu.
Jakieś uwagi w fazie projektu, żeby uniknąć błędów i większych poprawek? Jak sprzęt zadziała, to z dużym prawdopodobieństwem dołożę deflegmator.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości