Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Witam, Czy jest różnica w korkach do kolby szklanej (okrągłodennej lub płaskodennej)? Mam dylemat pomiędzy korkiem z korka, a korkiem prawdopodobnie silikonowym (do zatykania balonów z miejscem na rurkę fermentacyjną). Czy podczas ogrzewania będzie jakaś różnica?
A kolba jest ze szlifem, czy bez? Jeżeli z, to polecam dedykowany korek szklany, a jeżeli bez- silikonowy. Korek z korka lubi "nie trzymać parametrów", parafrazując Pilipiuka;)
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Ze szlifem o średnicy 46 mm. Nie widziałem odpowiedniego szklanego korka. Dlatego ze względu na cenę i dostępność myślałem nad silikonowym albo naturalnym tylko nie byłem pewny czy są jakieś minusy tego zastosowania.
Jeżeli ten silikonowy to na pewno silikonowy to korzystaj z niego. Korki z korka testuje cały czas i się sprawdzają kosz to koło 5 zł, problem tylko taki, że jak mocowałem rurkę 10 mm to po kilku psoceniach kurczył się do takiego rozmiaru że wpadł do środka, problem się nie pojawia przy montowaniu rurki 20-30 mm (szyjki butelki). Podsumowując korki z korka się zużywają dość szybko, korka silikonowego nie dostałem i trochę się boje trafić na gumę :/
______________________________________________________________________ W Polskę idziemy, drodzy panowie, W Polskę idziemy...
Ze szlifem o średnicy 46 mm. Nie widziałem odpowiedniego szklanego korka. Dlatego ze względu na cenę i dostępność myślałem nad silikonowym albo naturalnym tylko nie byłem pewny czy są jakieś minusy tego zastosowania.
Jakiej marki masz kolbę? Korek szklany ze szlifem 45/40 - koszt ok 17zł netto Mogę dać namiar na takie koreczki. Wszystko można znaleźć tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać.[ramka=][/ramka]
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości