Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam, mam pytanie zrobiłem wino z czarnej porzeczki i chcę rozlać je do butelek, chciałbym zakorkować je drewnianym korkiem. Ale nie mam pojęcia z jakiego drzewa (moge zrobić z graba, wrzostu, czereśni, sosny), i jakim sposobem będzie najlepiej? Mam nadzieje że się nie powtarzam i proszę o rychłą odpowiedz.
______________________________________________________________________ Dubito ergo sum
A w jaki sposób chcesz taki "korek" wykonać aby był tak szczelny i po co, skoro naturalne korki to najlepszy sposób jaki do tej pory wymyślono Osobiście polecam hiszpąńskie
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Drewniany korek do szkła to szalony pomysł. Pamiętaj że drewno pod wpływem wilgoci rozszerza się z dużą siłą. Rozerwie butelkę i to bez znaczenia z jakiego drewna je zrobisz. Natomiast możesz zrobić ozdobny, duży uchwyt do standardowego korka. Podobnie do producenta "nalewek babuni", lub wina gdzie korek wklejają w nakładkę z tworzyw sztucznych.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Witam, mam pytanie zrobiłem wino z czarnej porzeczki i chcę rozlać je do butelek, chciałbym zakorkować je drewnianym korkiem. Ale nie mam pojęcia z jakiego drzewa (moge zrobić z graba, wrzostu, czereśni, sosny), i jakim sposobem będzie najlepiej? Mam nadzieje że się nie powtarzam i proszę o rychłą odpowiedz.
Sadzę, że Koledze chodzi o korek typu "grzybek", który jest zbudowany z drewna i korka. Wówczas butelka wygląda "rasowo", a korek zatykający szyjkę nie spowoduje jej rozsadzenia. Samemu taki korek jest trudno wykonać, chyba że ktoś ma odpowiednie narzędzia stolarskie i "nie śmierdzące" kleje.
Pozdrawiam
Jan Okowita
______________________________________________________________________ Drożdże najlepszym przyjacielem człowieka.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości