Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Wymieszać cukier z wodą, dodać pozostałe składniki i uwodnione drożdże. Czekać do czasu ustania fermentacji i destylować.
ale bez żyta i rodzynek i więcej cukru dałem, bo robiłem na czuja zanim znalazłem ten przepis ... Dość długo fermentował i klarował się ale i tak jest dobry smaczek , oleistość zapach i voltarz o reszcie walorów i wrażeń smakowych za 3 miechy
PS Dzisiaj ojciec wąchał i smakował w neutralnej butli i strzelił że to na 100% burbon i niby J&D ale ostry jakiś - do podobnych wniosków i ja doszedłem a ostrość załatwić powinno leżakowanie na dębie. jak mawiają górale "pażijom uwidim" ...
Ponieważ powstała koncepcja doposażenia sprzętu z głowicą puszkową w parę rzeczy (totalne moje "widzi mi się" nie potrzeba) zacząłem zabierać się za przeróbkę, ale nie miałem serca ciąć kolumny Zapadła decyzja ... robię sobie drugą a ta "szuka" nowego właściciela szczegóły i kompletacja na PW
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości