Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Kolejny wytwór "metaloplastyka" z Allegro. Za mało wypełnienia (cała rura ma 110cm, po odliczeniu części z paluchami zostanie może z 80cm), nierozbieralna kolumna; termometr, który nadaje się TYLKO do C.O.; odstojnik przy kolumnie... Facet nie wie co spawa. Nie kupuj. Gość nawet chłodnicę podłączył odwrotnie, co świadczy o zerowym obyciu z tematem...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
ewentualnie mogę zawsze zamówić 2, ale nie wiem jakie koszta, bo zacznę dopiero za ok 1,5 tygodnia, po powrocie z wyjazdu, jakby co dam znać. A tu jest kolumna kolegi @Zygmunta (pod latarnią najciemniej ), pewnie cena będzie dobra no i jest sprawdzona przez fachowca http://alkohole-domowe.com/forum/kolumne-destylacyjna-z-zp-t2517.html
______________________________________________________________________ ... alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach! ...
No, tak, dyskusje, dyskusje... Koledzy, zimne palce to wynalazek z epoki króla Ćwieczka. Zamiast zimnych palców należy raczej użyć spirali deflegmacyjnej nigdzie niedotykającej ścianek. Inaczej to, co się skropli na sciankach, poleci po sciankach zamiast po wypełnieniu. Ale próbować można. W ogóle na Allegro jest mnóstwo sprzedawców aparatury, którzy chyba nigdy w zyciu nie psocili. Aparaturę można uznać za poprawną, jak da się z nastawu "grunwaldzkiego" za pierwszym razem popsocić ponad 90%. Reszta, to są imitacje kolumn rektyfikacyjnych. Najlepiej jest po prostu poznać dokładnie zasadę działania takiego ustrojstwa i samemu zaprojektować. Ja tak zrobiłem i nie narzekam. Model "zimnopalcowy" (z refluksem wewnętrznym, typu CM), ale ze spirala deflegmacyjną w miejsce zimnych palców. I działa. Teraz ruszam wreszcie projekt "autobimbromagika". Ale ostrzegam, czasu mam niewiele, więc projekt będzie się ciągnął jak flaki z olejem, podejrzewam. Tak na marginesie: Dziś, przy niedzieli (tylko niedziele mam wolne) skończyłem pewien pilny projekt audio... Impulsowy zasilacz do wzmacniacza klasy Gain-Clone. Bo mi się ten na trafie toroidalnym spalił, a poza tym był za słaby. Impulsowiec z kolei czyni cuda. A już myślałem, że skopałem banalny wzmacniacz. Tymczasem 200 W toroid był ewidentnie za słaby. Bogu podziękować, stary zasilacz spłonął praktycznie żywym ogniem. Teraz, jak się tylko sierpień skończy (miesiąc trzeźwości, ja wiem, że na tym forum to już jest kompletnie nie na miejscu, ale wątrobie nalezy się co jakiś czas detoks, poza tym jest czas na zrobienie paru win i nastawów), będę miał czego posłuchać pod kielicha.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Witam, kurcze najdziwniejsze jest to że na wyroby takich metaloplastyków znajdują się chętni (gość sprzedał chyba ze 2 podobne "wynalazki" w tym miesiącu) . Co do ceny to nie jest, za tanio, myślę że nawet można by taniej kupić. Ja swoją pierwszą kolumnę zamawiałem właśnie u podobnego metaloplastyka na allegro, z tym że wg mojego pomysłu (zresztą tez nie do końca przemyślanego - brak zimnych palców a gość proponował wspawanie ich w cenie ale się uparłem, że nie ). Za kolumnę wysokości 100 cm ze wspawanym fitingiem od kega zapłaciłem 200 zł, myślę że chłodnicę z kwasówki spokojnie kupisz za 120-150 zł, a jak się dogadasz to za 300 zł załatwisz coś takiego w komplecie z zimnymi palcami i chłodnica (zawsze można kupić na początek szklaną - ta nie jest droga). Rzeczywiście wato by dopłacić "parę zł" i zrobić dłuższą kolumnę dzieloną ......
kurcze najdziwniejsze jest to że na wyroby takich metaloplastyków znajdują się chętni (gość sprzedał chyba ze 2 podobne "wynalazki" w tym miesiącu)
szczerze to sam chciałem kupić taki sprzęt, ale w porę znalazłem to zaje..... forum, i Zygmunt skutecznie mnie od tego odciągnął, a nawet zdołał namówić na stworzenie własnego destylatora z Kega 30L i kolumną 150cm, za co mu bardzo DZIĘKUJĘ Mój projekt kolumny: http://alkohole-domowe.com/forum/post21425.html#p21425 pozdro
______________________________________________________________________ ... alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach! ...
hmmm koszta będą wyskokie częściowo to co będzie mi potrzebne znalazłem na allegro.
KEG BIMBER zawór kulowy 1/4"2-cz. Nierdzewka 2 27,00 zł 54,00 zł Nypel do węża z nakrętką 6-kątną 1/4" 5 5,50 zł 27,50 zł Nypel do wspawania 1/4'' stal nierdzewna 3 3,00 zł 9,00 zł Kołnierz luźny DN50 60,3mm STAL NIERDZEWNA 2 65,00 zł 130,00 zł Talerzyk do wspawania 60,3 stal nierdzewna 3 7,50 zł 22,50 zł
co razem daje 243zł plus przesyłki... nie wiem tylko gdzie w okolicy Zielonej Góry kupie 2 metry rury 60,3 i rurkę fi 8 na wężownice... no i spawacz... też żadniego nie znam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości