Tak- znam ją od dawna, jest sprzedawana od kilku miesięcy. Moim zdaniem kolumna jest źle zbudowana konstrukcyjnie. Myślę tu o zimnych palcach. Kupisz, a później będziesz żałował. Osobiście nie polecam.
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 09.VII.2009r.
Przekonałeś mnie. Zrobię sam a później wszystko opiszę krok po kroku, ze zdjęciami dla takich żółtodziobów jak ja Tylko, że pytań przy tym zadam pewnie jeszcze co niemiara Pozdrawiam
...Możecie się jeszcze wypowiedzieć na temat poniższego urządzenia? Znacznie tańsze a wygląda całkiem sobie...
Jak wskazuje nazwa w opisie przedmiotu jest to kolumna nie rektyfikacyjna tylko destylacyjna. Tak wiec troche mnie dziwi w opisie "95% przez caly czas". Przy takiej konstrukcji, to raczej niemozliwe. Ciekaw tez jestem czy jest wypelnienie a jesli tak to jakie? Tym niemniej jako destylator z duzym deflegmatorem, spelni swoja role. Widywalem podobne konstrukcje na innych stronach o psoceniu i pewnie na nich autor tego sprzetu sie wzorowal. Jesli do destylacji TAK, fajny instrumencik, do rektyfikacji NIE. Termometr tez moglby byc dokladniejszy. Cena i tak jest zaporowa
Pozdr. Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Cena moze nawet nie jest zła, ale kolumna do dupy. brak głowicy. Chłodnica umieszczona bardzo nisko. Zimne palce rozmieszczone dziwnie od dołu do góry. Krótko ,-konstrukcja jest zjebana. Więc za co tu płacić?
______________________________________________________________________ Użytkownik zbanowany od 09.VII.2009r.
"Pojawiam sie i znikam..." hm... Znow gdzies wcielo jeden z moich postow. Co prawda przy sortowaniu wg autora on istnieje ale przy innych sposobach wyswietlania nie???
Drogi Adminie "stojacy na strazy czezwosci", mozna jakos to poprawic?
Pozdr. Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
...a co facet robi kłamie że, zresztą wiesz dobrze co on pisze.
Raczej nie do konca chyba wie co napisal w opisie sprzetu. Tym niemniej sprzet jako destylator nie jest "do dupy". Masz prawo do wyrazenia opinii jak kazdy, tyle ze pytanie dotyczylo sprzetu a nie czy producent klamie, czy nie. Logiczne argumenty przyjmuje i chyle glowe, "zyebania" bez argumentow nie przyjmuje.
Gdybys mial okazje sprawdzic sprzecicho, byc swiadkiem jak sie na tym psoci a pozniej stwierdzic "do dupy" to i tak bym zapytal dlaczego? Pozniej pewnie bym przyznal Ci racje albo dalej dyskutowal na temat.
Pozdrawiam Calyx
Widzę że lubisz polemizować. To dobrze. Dla mnie wystarczy rzucić okiem na sprzęcicho i już wiem co jest warte. A jeżeli ty sądzisz że na tym sprzęcie da sie wycisnąć 95% To życzę powodzenia, a może nawet wyciagniesz, ale jak wlejesz 90%
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości