Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Również życzę koledze "po fachu" szybkiego powrotu do zdrowia i wygładzenia lakieru na twarzy ( bez urazy oczywiście ) Z tym odczekaniem to fakt , ja nawet przy cukrówkach zostawiam sprzęt do wystygnięcia i opróżniam na drugi dzień
______________________________________________________________________ z % pzdr --=:| robjach | :=-- ... my tu gadu gadu a psota się grzeje ....
Również życzę koledze "po fachu" szybkiego powrotu do zdrowia i wygładzenia lakieru na twarzy ( bez urazy oczywiście ) Z tym odczekaniem to fakt , ja nawet przy cukrówkach zostawiam sprzęt do wystygnięcia i opróżniam na drugi dzień
Bez przesady proszę? Kiedy wyłączasz grzanie, automatycznie spada ciśnienie ( chyba że jest zapchane )
Kiedy zauważyłem, że moja orkiestra jest zapchana(zaczynała puszczać uszczelka) to automatycznie wyłączyłem gaz. Poczekałem chwile i zacząłem rozkręcać od rurki która idzie do chłodnicy, oczywiście że robiłem to wolno. I co się stało? Nic po prostu zaczęło syczeć, kiedy przestało, rozkręciłem wszystko. Kol. pokrec nie zdążył wyłączyć i dlatego "jeb" Ja miałem szczęście. Bo w takich przypadkach nikt nie jest uchroniony od eksplozji.
Mi ostatnim razem pierdyknął, kiedy sprawdzałem zawór bezpieczeństwa ale powietrzem ze sprężarki, zostałem uderzony pokrywą mocno po łapach i na tym się skończyło.
Ps. Za zdrówko kolegi z AD.
______________________________________________________________________ ...Dobro piszą na wodzie, zło ryją w kamieniu... Jeśli coś się powtarza to przestaje być zbiegiem okoliczności...Diabeł kocha ignorantów...
Partyzant, ja aparature przed otworzeniem wyłaczyłem. Zapchał mi się wylot jakims fusem. nadciśnienie pozostało w środku. Zresztą w moim poprzednim poście (którymś) opisałem to zjawisko. przeanalizowałem je w nocy bezpośrednio po eksplozji, kiedy trochę piekąca twarz mi trochę utrudniała spanie. No, ale właściwie już wróciłem do zdrowia, na twarzy praktycznie nie ma widocznych sladów, ręka jeszcze się goi, ale idzie dobrze. Ten srebrzan się przydał. Angielska wikipedia chrzani głupoty. Mi walnęło, bo się aparatura zatkała i otwierałem na gorąco. To wszystko. Za wszystkie sympatyczne głosy otuchy i życzenia powrotu do zdrowia dziękuję! W międzyczasie zwinąłem chłodnicę do AAbratka, 10 metrów rury miedzianej fi 8 weszło w podwójną spiralę o długości 40 cm. Wygląda powaznie. Mam nadzieję, że to coś nie puści ani kapki pary przez siebie. Wolałbym, żeby nie pusciło, bo inaczej nie skończy się na zwykłym deklu i poparzeniach... A aparaturę ciśnieniowo sprawdza się po jej napełnieniu wodą, mozliwie pełnym. Potem podmuchujemy sprężarką. Woda jest nieściśliwa, więc w przypadku pęknięcia aparatury nie ma wybuchu (ciecz przy sprężaniu gromadzi bardzo mało energii potencjalnej sprężystości na każdą atmosferę nadciśnienia i w razie pęknięcia czegoś wyzwala się kilkanaście dżuli, nie megadżuli). Po prostu robi się szczelina i kałuża wody.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Jak pokazuje przypadek (wypadek) @pokrec, dobrze mieć zamontowany zawór bezpieczeństwa w zbiorniku, tak przez wielu nie doceniany, by nie powiedzieć nie potrzebny. Zawsze w takim przypadku można ręcznie najpierw spuścić ciśnienie.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości