Kiszone ziarno kukurydzy - nadaje się na łatwy kwaśny zacier wujka Jessie?

Technologia słodowania, zacieranie ziarna. Przepisy na zaciery ziemniaczane.

wienio45
10
Posty: 19
Rejestracja: piątek, 15 mar 2013, 15:51
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Własny calvados
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: wienio45 »

Kolego gr000by mam pytanie czy ta mąka-śruta którą zacierałeś była z ziarna słodowanego.
Awatar użytkownika

gr000by
2500
Posty: 2625
Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Kiszone ziarno kukurydzy - nadaje się na łatwy kwaśny zacier wujka Jessie?

Post autor: gr000by »

Nie, zwykłe ziarno ześrutowane.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery zbożowe i ziemniaczane”