Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam, mam pytanie,czy taki kielich nadaje się na serwowanie miodów pitnych.Pojemność ma około 100ml.Zagłoba używał trochę innych, i na pewno większych. Tak wygląda w tym kielichu wiśniak. Co szanowne forum myśli o tym szkle.
Pozdrawiam Czutka
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Promocja: 64,99 zł
Butelka Bahia 350 ml Wspaniała wysoka butelka ozdobna do nalewek. Cena: 16,99 zł
Generalnie miody podaje się w kamionkowych kubkach (można je lekko podgrzać), natomiast smakować będzie tak samo nawet ze słoika...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Dobrze kolega Zygmunt mówi , że w kamionkowych . Można też w glinianych , albo jak to się dawniej pijało w srebrnych . Ja osobiście uważam , że jeśli już bierzemy szklane to najlepiej nadają się takie szklanki które mają zdobienie . Taki swoisty klimat średniowiecza . Jako przykład podam mój który mi się podoba .
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Popijać ??? , po co przecież człowiek składa się z 70% z wody
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości