"Kiełbasa" słoikowa

Robione latem cieszą zimą, ogórki w słoiku, pyszne dżemy, kompoty, grzyby i wszystko inne, co możemy sami przygotować i przechować w słoiku.
Awatar użytkownika

JanOkowita
2500
Posty: 2680
Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: PL
Podziękował: 307 razy
Otrzymał podziękowanie: 432 razy
Kontakt:

Post autor: JanOkowita »

Tak może nie w całkiem jednolitą masę, nadal da się odróżnić kawałki ale spokojnie można je rozsmarować na chlebie.
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
koncentraty wina
Awatar użytkownika

drgranatt
1800
Posty: 1843
Rejestracja: poniedziałek, 13 lip 2009, 11:04
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Nemiroff Smorodina
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: 3-city
Podziękował: 127 razy
Otrzymał podziękowanie: 204 razy
Re: "Kiełbasa" słoikowa

Post autor: drgranatt »

panta_rei pisze:Solenie to raczej indywidualna sprawa, ja solę mięso maksymalnie 10g/kg i żadnych innych słonych substytutów.
Też zgadzam się z taką proporcją. Wychodzi super :odlot:
2 tygodnie temu wróciłem z odwiedzin rodzinki na wsi i oprócz swojskich wyrobów przywiozłem 2kg "prawdziwej" słoninki. Znawcom nie muszę opisywać co to za rarytas :odlot:
"最不喜欢的粗鲁所持的以及各种各样的虚伪的混蛋。"
http://alkohole-domowe.com/forum/regulatory-drgranatta-t6000.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przetwory Domowe”