Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Dorwałem kega 50 l za darmo i tak się głowie czy warto wogóle cokolwiek z nim robić. Keg jest ogólnie brudny śmierdzi rozpuszczalnikiem, jakieś śmieci są w środku i do końca nie wiem czy tam tylko rozpuszczalnik był przechowywany. Czy po wyczyszczeniu ten keg nie będzie zagrażał zdrowiu? Jak i czym go wyczyścić w środku? Czy do czegoś wogóle się nadaje? Proszę o pomoc.
Dopóki nie wiesz, co siedziało w środku, to nikt Ci nie powie. Sam bym tego kega raczej nie używał. Możesz zaryzykować i wyciąć w nim od góry otwór klasy fi 20 cm i wtedy go wyszorować od środka. jak zapach zniknie a ścianki będą czyste, to da się tego używać po dorobieniu pokrywy (dekla) szczelnie zamykającej wykonany otwór. Ale z tym jest kupa roboty, pomyślunku, spawania, inwestowania w silikonowy arkusz na uszczelkę... Ale poza tym taki keg z deklem ma same zalety - dostęp do środka jest ułatwiony w celu czyszczenia albo serwisowania ew. grzałek.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
To nie jest keg, tylko stalowa beczka. Prawdopodobnie nie jest to również kwasówka. Ot zwykła beczka ze zwykłym (beczkowym) korkiem. Tak zwany "hobok" http://www.sjp.pl/hobok . Możesz ja wyczyścić i pocynować, ale to nieopłacalne ekonomicznie i rozwiązanie mocno zastępcze. Kegi działają dobrze póki nie zaczniesz szorować środka. Jeśli powierzchnia wewnętrzna wymaga czyszczenia to odpuść sobie. Będziesz zawsze musiał o nią dbać. Dobry keg płuczesz tylko strumieniem wody i zawsze wygląda jak nowy.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości