Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Witam!Mam pytanie do wszystkim użytkowników owego kega czym go grzejecie prąd czy gaz?Ja posiadam kuchenkę gazową i chyba przy takim sposobie zostanę.Druga sprawa jak zdemontować gumową podstawę z takiego kega??Czy keg będzie stał stabilnie na kuchence mimo wypukłego dna?? Proszę o rady!! pozdro michał
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Witam fax123, gumę z kega szlifowałem szlifierkom kątową z tarczą piórową, taką z papieru ściernego trochę kopci się przy tym ale ładnie schodzi. Keg po napełnieniu stoi w miarę stabilnie ja dodatkowo kładę metalową podkładkę ale i bez tego może być. download/file.php?id=2666&mode=view
Witaj, Dwa razy usuwałem taka gumę z KEGa i najlepiej mi to wyszło gdy na przemian sukcesywne opalałem mocnym palnikiem a potem zdrapywałem opaloną gumę dłutem lub czymś podobnym. Potem kątówka ze szczotką drucianą i zeszlifowałem do połysku. Błyszczy się jak psu jajka na wiosnę. Po opaleniu dno nie jest równe i trzeba trochę pokombinować aby stabilnie stał na kuchence.
Witam, to mój pierwszy post na forum które czytam z wielkim zainteresowaniem Jako że w kwestii KEGów jestem kompletnie zielony mam pytanie do doświadczonych: czy taki sprzęt będzie OK biorąc pod uwagę zarówno jego funkcjonalność (do stawiania na taborecie; kwestie uniwersalności fittingu żeby na w miarę łatwo dostępnych częściach można było to-to podłączyć) jak również stan w jakim się znajduje, jest to KEG po pepsi - tylko tyle wiem.
A oto fotki
Załącznik:
222.jpg
Załącznik:
111.jpg
Załącznik:
333.jpg
Z góry dzięki za info Ksawery
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Grzanie na taborecie będzie problematyczne, bo taki keg po obdarciu dolnej gumy nie ma płaskiego dna. Ale można go próbować przerabiać, co z resztą jest na forum opisane w paru miejscach.
Opisane też są sposoby mocowania kolumn i prostych aparatów- zarówno przez szybkozłączki, jak i przed dekiel.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Do kega wstaw sobie kolego grzałkę 1,5 kW + regulator i po sprawie. Ja takiej używam w swoim sprzęcie i działa ,a z montażem też nie miałem większych problemów. Pozdrawiam.
Witam, dołączę się do tematu o pepsi kegu. Otóż po umyciu dekla z uszczelką, dekiel jest ciężko wpasować (gumowa uszczelka jest strasznie "tępa"). Czy można ją lekko czymś posmarować, żeby wyeliminować ten problem? Może wazeliną techniczną.
Co do samego tematu.
mariusz0478 napisał(a):
grzałkę 1,5 kW + regulator
Ja mam właśnie takie rozwiązanie i do tego kega jest najlepsze. Do grzania na gazie oprócz usunięcia gumy, trzeba by było dospawać nóżki, a blacha jest dość cienka i nie jest to łatwe.
______________________________________________________________________ Quo vadis pszczółko?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości