Zbyt dużo do opisywania nie ma. Miała być kolumna z refluksem a z racji braku gotówki wyszło to co widać na zdjęciach. Keg,rura z nierdzewki,wypełnienie zmywakami z lidla,dekiel z miedzi z kolankiem,na to następny z jakiegoś tworzywa bo sama miedź cieniutka(0,5mm),wygina się. Średnia 65proc,tylko trzeba uważać z grzaniem bo chłodnica nie wyrabia heh. Sensowna krytyka mile widziana.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Po co Ci taka rura, skoro nie masz refluxu? Daj od góry chociaż jakąs spiralkę...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
To jest stadium pośrednie do Abbratka tylko na razie pieniędzy brak, na kega, rurę i taboret starczyło, a chłodnice miałem. Także takie coś mi się udało stworzyć i tak lepsze niż deflegmator z biowinu i szybkowar który miałem wcześniej.
rurę masz z miedzi więc jak chcesz to ci sprzedam spirale na reflux, w śmiesznej cenie, będzie łatwo połączyć, a moc i jakość wzrośnie . jak coś to priv
Trochę zaniedbuje forum (brak czasu), ale to nie znaczy że zaniedbuje hobby. O to dwie fotki w co przerodził się mój sprzęt: wypełnienie - zmywaki plus sprężynki miedziane, na dole, średnio 1,5l/h 95+. Kiedyś dołożę vm i sprężynki pryzmatyczne, no ale to jak fundusze się znajdą.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości